20. september 2021
Man kan trygt håb i vandet ved Furesøbad. Der er indtil videre ikke konstaterer blågrønne alger. På den anden side af søen melder Rudersdal Kommune om blågrønne alger tre stedet. Foto: Allan Nørregaard
Man kan trygt håb i vandet ved Furesøbad. Der er indtil videre ikke konstaterer blågrønne alger. På den anden side af søen melder Rudersdal Kommune om blågrønne alger tre stedet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen blågrønne alger ved Furesøbad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen blågrønne alger ved Furesøbad
Furesø - 26. juli 2021 kl. 17:25
Af Mikkel Kjølby

For 100 år siden var Furesøen kendt som Nordeuropas reneste sø, men generationernes udledning af næringsstoffer har haft sin pris.

De sidste 25 år har der med jævne mellemrum været opblomstring af blågrønne alger. I år blev ingen undtagelse.

Rudersdal Kommune udsendte i weekenden en advarsel, hvor man fraråder tre specifikke steder på grumd af blågrønne alger. Det gælder ved Birkerød Roklub, Kinabugten samt ved Holte Roklub.

På den anden side af Furesøen melder Furesøbads inspektør Michal Bay Olsen om dejligt rent og ikke mindst varmt badevand. 22 grader blev badevandet målt til mandag formiddag.

- Vi har ikke problemer med alger ved Furesøbad, og jeg ser ingen tegn på, at vi skulle få det, siger Michael Bay Olsen.

Det er vejrforholdene, som giver den markante forskel fra den ene til den anden side af Furesøen.

- Der er lavvandet i den anden side af søen og vindretningen går med Holte. Hvis vindretningen skifter, kan algerne blive blæst herover. Jeg ved af erfaring at de kan blomstre op i løbet af kort tid, forklarer Michael Bay Olsen, som nyder travlheden.

- Det har været en fantastisk badesæson med mange gæster på stranden, siger Michael Bay Olsen.

De blågrønne alger er ikke altid giftige, men hvis du kommer i kontakt med giftige alger i vandet, kan du risikere at få en hudirritation eller dårlig mave. Børn er specielt udsatte, så dem skal du være særligt opmærksom på. Pas også på, at hunde hverken går ud i vandet eller drikker af det, for de kan dø af forgiftningen.

Man kan altid tjekke badevandet temperatur og renhed på hjemmesiden: www.furesoebad-strand.dk

mikkel

Synes du, at kommunen er der for dig?