9. august 2020
Medfarbejderne fra SER-hegn har afsluttet arbejdet med støjskærmen på Kolekollevejs sydlige side.
Medfarbejderne fra SER-hegn har afsluttet arbejdet med støjskærmen på Kolekollevejs sydlige side.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indfaldsvej til Værløse er nu dækket ind af støjskærme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indfaldsvej til Værløse er nu dækket ind af støjskærme
Furesø - 07. september 2019 kl. 12:48
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Medlemmerne af grundejerforeningen Kollekolleparken har i årevis haft et brændende ønske om at få afhjulpet de massive støjgener i området langs med indfaldsvejen til Værløse, Kollekollevej.

Sidste år var der hul igennem, da Furesø Kommune i samarbejde med grundejerforeningen opførte en 450 meter lang støjskærm på nordsiden - ind mod Tornekrogen.

I de sidste par måneder er arbejdet gjort færdigt med opførelse af yderligere 470 meter støjskærm på sydsiden - ind mod Gartnerkrogen.

I begge tilfælde har grundejerne hjulpet til med at rydde arealet for hæk, hegn og planere det, inden entreprenøren gik igang med at anlægge støjskærmen.

- Furesø Kommune har fået udarbejdet projekt for skærmen og entreret med entreprenøren SER-hegn. Dette er finansieret af kommunen, fortæller vejingeniør Anne Lisbeth Sørensen fra Furesø Kommune.

Grundejerne i tre af enderne har valgt at forlænge støjskærmen for egen regning, så den går længere ned langs sidevejene.

Støjskærmen er 2,4 meter høj og ganske som på nordsiden vil der blive plantet slyngplanter, som med tiden vil dække støjskærmen, sådan som det kendes fra Birkedalshusene længere inde i Værløse.

Udvalgsformand Lene Munch-Petersen (S) glæder sig over, at borgerne får en mindre støjende hverdag.

- Umiddelbart er der stor tilfredshed med projektet. Det er en stor glæde for borgerne at få reduceret støjpåvirkningen. Da støjvæggen blev sat om i den den nordlige del af Kollekollevej, var oplevelsen, at det nu kun var støj fra køleskabet, der larmede, lyder det med et smil på læberne fra Lene Munch-Petersen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?