17. november 2018
Annette Lindroos ser Skovhusets placering i skoven som en udfordring men også et uforløst potentiale. Foto: Mikkel Kjølby
Annette Lindroos ser Skovhusets placering i skoven som en udfordring men også et uforløst potentiale. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ildsjæl skal løfte Skovhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ildsjæl skal løfte Skovhuset
Furesø - 24. august 2017 kl. 11:19
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Godt skjult mellem Ballerupvej og de store træer ved Søndersø finder man herskabsvillaen Skovhuset, hvor skiftende kunstudstillinger tiltrækker et primært lokalt publikum.

Det vil den nye kunstneriske og økonomiske leder Annette Lindross gøre noget ved.

- Jeg vil sætte Skovhuset på kulturelle landkort i forhold til det storkøbenhavnske publikum, siger Annette Lindroos med en smittende entusiasme i stemmen.

- Det er et drømmejob for mig, fastslår hun.

Annette Lindroos blev færdig som magister i kunsthistorie for 12 år siden og har siden arbejdet i vekslende funktioner på Statens Museum for Kunst, Arken, Gl. Strand og ikke mindst freelance. Men reelt var det en beslutning om at bringe samtidskunsten til Dragør, som kvalificerede hende til jobbet i Skovhuset. I 2012 stiftede Annette Lindroos foreningen REFLEX og kastede sig over projekter i hjembyen.

Sammen med lydkunstneren Jacob Kirkegaard bragte hun fornemmelsen af islandske geysere og lyde fra undergrunden ind i Dragørs forladte svømmehal. Det blev noget af et tilløbsstykke. Året efter blev der lavet installationer på havnen i Dragør med støtte fra AP Møller-fonden.

- Det er ikke let at få job som kunsthistoriker. Det var en investering i min jobsituation. Jeg skulle vise, at jeg kunne få ting til at ske. Jeg har fået virkelig god erfaring med, hvordan man kan gribe nogle processer an. Fra at være fuldstændig grøn ud i lokalpolitiske forhold har jeg gjort det på den hårde måde, forklarer Annette Lindroos.

Netop de erfaringer skal bringe Skovhuset videre.

- Skovhuset har en base i et driftstilskud, men der skal ske en økonomisk konsolidering. Vi skal ud og finde sponsorer og samarbejdspartnere, siger Annette Lindroos.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis torsdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk