8. april 2020
Liva og Naja pynter appelsinsalat.
Liva og Naja pynter appelsinsalat.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I køkkenet med farmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I køkkenet med farmand
Furesø - 17. januar 2020 kl. 10:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var sidste omgang med Fars Køkkenskole, hvor fædre og deres i fællesskab får gode råd og vejledning i kokkekunstens svære balancegang mellem kød og grøntsager, økologi og ikke økologi. Det er Pia Rousing, ansvarlig for maden i Dalgårdens Børnehus, som har delt ud af sin viden til de 23 deltagere.

Liva og Naja fra Farum nød tiden i køkkenet med farmand.

- Vi elsker at lave mad, siger pigerne i munden på hinanden.

- I Fars Køkkenskole har jeg prøvet at spise nogle nye ting og jeg er blevet den mest grøntsagselskende pige. Jeg har prøvet at spise masser af porrer og asparges - det hele smager godt og jeg har får nye venner og det er rigtig dejligt. Og nu laver jeg mere mad sammen med min far der hjemme, lyder det videre fra Liva.

Fars Køkkenskole er en måde at dele ud af Furesø Kommunes succesfulde økologiomlægning. I Furesø er der 67 procent økologi og økologiomlægningen har ført til at maden nu er sundere jf. de officielle kostråd, mere klimavenlig - fordi der bruges mindre grønt fra drivhus og mindre kød og i stedet mere fisk, grøntsager fra friland og flere bælgfrugter, forklarer Stine Rahbek Pedersen, projektleder for grøn omstiling, og fortsætter:

- Politisk har udvalget for natur, miljø og grøn omstilling et ønske om at netop den viden der er i køkkenerne deles med forældrene, så mennesker i Furesø kan få del i den viden medarbejderne i køkkenerne har opbygget. Det sker i mange daginstitutioner hvor medarbejderne i køkkenerne deler opskrifter og billeder af børnenes mad med forældrene og i nu også med Fars Køkkenskole.

På grund af den store succes starter der allerede et nyt i Februar, det er dog næsten fyldt.

mikkel