24. oktober 2021
Egil Hulgaard får en nøglerolle i udviklingen af bykernerne samt lokalsamfundene i Furesø Kommune.  Foto: Allan Nørregaard
Egil Hulgaard får en nøglerolle i udviklingen af bykernerne samt lokalsamfundene i Furesø Kommune. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hulgaard skal udvikle Furesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hulgaard skal udvikle Furesø
Furesø - 18. januar 2018 kl. 11:26
Af Mikkel Kjølby

En halv John Allentoft.

Sådan beskrev Egil Hulgaard selv sin nye rolle i Furesø Byråd, da konstitueringsaftalen blev offentliggjort.

Det skal forstås på den måde, at han overtager halvdelen af sin partikollegas udvalg. Den anden halvdel tilfalder socialdemokraten Lene Munch-Petersen, som skal have fokus på de bløde værdier.

- Sådan lidt groft sagt, så handler mit udvalg om hardware og Lenes udvalg handler om software, forklarer Egil Hulgaard.

Lokalplaner, boligsociale emner, udvikling af bykernerne og lokalsamfundene er de emner, som den konservative byrådsveteran nu skal beskæftige sig med. Dermed kommer han væk fra skoleområdet, hvor han i valgkampen var særdeles aktiv. Men han fortsætter som medlem af Kultur-Fritids & Idrætsudvalget.

Det var fodbolden, der trak ham til kommunen. Han er egentlig fra Højbjerg i Aarhus, men gennem studierne på DTU kom han til Hareskov IF, hvor han var en løbestærk midtbanespiller. I 1998 købte familien så et hus på Skovbovænget. Snart var han involveret i grundejerforeningen, som han nogle år senere var med til at lægge sammen med den konkurrende forening i Hareskovby, som iøvrigt havde Lene Munch-Petersen som formand. Kommunesammenlægningen tændte den politiske ild, og i 2009 blev han valgt ind i byrådet.

- Jeg har siddet i en periode, hvor de konservative har haft to formandsposter til John Allentoft og Susanne Mortensen, og det har været på deres områder, de bedste muligheder har været for at få partiets politik gennemført. For mig har det været hårdt politisk arbejde på kultur og skoleområdet, fortæller Egil Hulgaard.

Nu får han så mulighed for at præge udviklingen af byerne gennem sin nye formandspost.

- Vi har været igennem en periode med udvikling af områder i yderområderne. Nu vender vi blikket mod bykernerne. Dels med byggeriet på Posthusgrunden i Værløse og så venter vi på nogle skitser for udvidelsen af Farum Bytorv fra Dades, siger Egil Hulgaard, som også nævner det gamle rådhus i Farum som et sted, hvor der skal træffes store beslutninger.

Fra politisk hold har der været et ønske om at ansætte en stadsarkitekt til at skabe en sammenhæng mellem byggerierne.

- Det er et af de emner, som vi nu skal gå ind i politisk. Jeg tror personligt, at der er andre måder, at få den rette rådgivning. Jeg vil gerne have input udefra, så vi får bygget noget, der er værd at se på. Byggeriet omkring det gamle rådhus i Farum bliver meget markant. Det er vigtigt, at det får et ordentligt udtryk, forklarer Egil Hulgaard.

Sammenhængskraft
Egil Hulgaards baggrund fra et af Furesø Kommunes mindre lokalsamfund betyder, at han ser stærkt frem til at arbejde med udviklingen af lokalsamfundene.

- En af de store værdier i Furesø Kommune er borgerne, som er engagerede i at udvikle kommunen. Furesø har en række lokalforeninger, og jeg vil gerne bygge videre på den tradition. Vi skal stille os selv det spørgsmål: Hvordan får vi sikret sammenhængskraft i de mindre samfund, siger Egil Hulgaard, som ser en forskel på de gamle kommuner.

- Værløse er en forstad til København, mens Farum er en by i historisk forstand. Farum har været langt nok væk fra København til at være en selvstændig by. Det giver nogle kulturelle forskelle. Vi skal integrere de to kulturer. Det arbejde er godt i gang. Efter min opfattelse kan kulturen omkring lokalsamfundene bidrage med noget værdi, forklarer Egil Hulgaard, som afviser at centralisere faciliteterne.

- Vi skal have en decentral tankegang, for vi skal engagere borgerne, der hvor de er, og det er decentralt, fastslår Egil Hulgaard.

Sammenhængskraften skal også virke på andre områder. Ikke mindst på de boligsociale områder, hvilket omfatter bosættelsen af flygtninge.

- I forhold til bosætningen af flygtninge er det en tanke værd, at få flygtninge ud i samtlige syv skoledistrikter. I stedet for tre som det er tilfældet i dag.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?