15. juni 2021
Lars Jacobsson, Korf ejendomme, glædede sig som farumborger over byggeriet, som skal fungere som en dynamo for hele Farum Hovedgade. Foto: Mikkel Kjølby
gallery icon

Se billedserie

Lars Jacobsson, Korf ejendomme, glædede sig som farumborger over byggeriet, som skal fungere som en dynamo for hele Farum Hovedgade. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hovedgadens kommende midtpunkt rejser sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hovedgadens kommende midtpunkt rejser sig
Furesø - 07. juni 2021 kl. 14:22
Af Mikkel Kjølby

Engang var adressen Farum Hovedgade 46 det pulserende hjerte i områdets handelsliv med navnkundige købmænd som Frode Jensen og Frank Rasmussen. Sådan bliver det forhåbentlig snart igen.

For i slutningen af 2021 står der en indflytningsklar bygning med plads til 13 lejligheder på de øverste etager samt fem butikker i stueetagen. Den store bygning bliver nabo til en spliterny REMA 1000 og 77 parkeringspladser.

Det er den lokale erhvervsmand Lars Jacobsson, som står bag byggeriet. Torsdag eftermiddag var tiden kommet til rejsegildet for projektet, der har fået navnet Banktorvet efter den flotte bankbygning på den anden side af Farum Hovedgade.

- Vi håber på at skabe et nyt midtpunkt i Farum ved at skabe rammerne for et nyt butikstorv, Det bliver en dynamo for hele Farum Hovedgade, sagde Lars Jacobsson.

Torsdag eftermiddag blev Banktorvet fejret med et rejsegilde.

- En bygning som den ekan stå i 100 år. Hvis den skal stå så længe, er det vigtigt at gøre sig umage. Vi har lagt vægt på kvalitet i byggeriet. Det har medarbejderne virkelig levet op til, lød det fra Lars Jacobsson.

Entreprenørvirksomheden HHM A/S er totalentreprenør på byggeriet og var repræsenteret af administrende direktør Svend Pedersen. Mangor & Nagel har stået for tegningerne og lod Farumborger og administrerende direktør Bente Priess Andersen stå for en af talerne.

Alle tre talere var enige om visionen for Banktorvet som et kommende mødepunkt mellem borgerne i bydelen og de erhvervsdrivende.

Det nye byhus er i tre etager og får erhverv i stueplanet, deriblandt et spisested. På de to øverste etager kommer der 13 lækre lejligheder i høj kvalitet med egen altan. Under byggeriet er der godt 1000 m2 kælder, hvoraf halvdelen bliver til parkering.

Bygningen får københavnertag med smukke naturskifer på den skrå tagflade. Facaderne bliver skalmuret med en smuk, rustik sten i røde nuancer. Stenen kommer til at skabe en naturlig sammenhæng med den gamle Danske Bank-bygning fra 1906, der er beliggende overfor Banktorvet.

mikkel

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?