20. juni 2021
Lige nu er der nyfødte lam i naturen. Hold hunden i snoren, opfordrer Naturstyrelsen.  Foto: Naturstyrelsen
Lige nu er der nyfødte lam i naturen. Hold hunden i snoren, opfordrer Naturstyrelsen. Foto: Naturstyrelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hold hunden i snor i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hold hunden i snor i naturen
Furesø - 11. maj 2021 kl. 19:17

Der er rigtig mange mennesker, der i løbet af corona-epidemien har opdaget, at der er en masse spændende at se på og gå på opdagelse efter i naturen.

- Vi er glade for, at der nu er ved at udvikle sig en hel ny verden af brugere, og at mange i den grad har taget områderne til sig, siger forstfuldmægtig Charlotte Mølgaard fra Naturstyrelsen-

Men man er ikke alene i naturen.

- Alle vores naturområder har et rigt dyreliv med masser af fugle, der ruger på jorden og masser af ræve, egern og de fleste steder også tætte bestande af rådyr. Rådyrene har i den grad vænnet sig til de mange mennesker, og der er nærmest garanti for, at man kan se dem på en tidlig morgentur i skovene, forklarer Charlotte Mølgaard.

Det er derfor meget vigtigt, at man holder sin hund i snor, når man lufter den i naturen. Dels af hensyn til dyrelivet og dels af hensyn til de øvrige besøgende. Selv den mest fredelige familiehund kan finde på at løbe efter rådyr og skræmme fugle, der raster på jorden.

- Der har endda været episoder med løse hunde, som har skræmt rådyr og fugle og desværre også en del episoder, hvor løse hund har skambidt rådyr, så aflivning var eneste mulighed, fortæller Charlotte Mølgaard fra Naturstyrelsen.

I Naturstyrelsen tager man overtrædelser af reglen om at hunde skal være i snor meget alvorligt, og møder Naturstyrelsen hundeejere med løs hund, vil det blive meldt til Politiet.

- Mange kender kun deres hund som et hyggeligt familiemedlem, som er sød og altid lydig. Men alle hunde er rovdyr, og hvis chancen byder sig, vil de gå på jagt, og det kan blive til en meget uheldig cocktail med et forskræmt dyr, en jagende hund og en fortvivlet og råbende ejer, der ser sin hund forsvinde i vild jagt efter et bytte, forklarer Charlotte Mølgaard, som henviser til de dertil indrettede hundeskove.

- Hvis man ønsker at lufte sin hund uden snor, har Naturstyrelsen netop etableret et masse hundeskove. Her kan hunden få lov at løbe og eventuelt lege med andre hundeunder forudsætning af, at du altid kan standse og kalde den til dig, siger Charlotte Mølgaard.

Se et kort over alle hundeskove på udinaturen.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?