19. oktober 2019
Hjorteparkens formand Lars Schoor i samtale med OK-fondens direktør Lennon Andersen. I baggrunden ses den tidligere formand og projektets drivkraft Arne Ziegler.
Hjorteparkens formand Lars Schoor i samtale med OK-fondens direktør Lennon Andersen. I baggrunden ses den tidligere formand og projektets drivkraft Arne Ziegler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjorteparken indviet - en del af en bølge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjorteparken indviet - en del af en bølge
Furesø - 24. maj 2019 kl. 18:30
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seniorbofællesskaber myldrer frem i Furesø Kommune. Det er ikke en tilfældighed. Tilbage i 2013 indkaldte kommunen til borgermøde om emnet. Der kom 250 interesserede borgere.

Siden er der etableret to seniorbofællesskaber i Farum Midtpunkt. Et tredje er i støbeskeen. I tirsdag blev første spadestik til Midgård ved Bybækskolen. På Laanshøj er et seniorbofællesskab næsten klar. Ved Langhuset i Værløse er lokalplanen godkendt for Ydungård og i Jonstrup kommer Jonshøj. Også Bygmarkskolen i Farum tænkes benyttet til et bofællesskab.

- Vi er ved at afslutte salget af Bygmarkskolen, hvor der skal været et aldersintegreret bofællesskab, fortæller borgmester Ole Bondo Christensen (S), som selv var med til at sætte bølgen i gang med indkaldelsen til borgermødet i 2013.

Torsdag eftermiddag kom turen til indvielsen af seniorbofællesskabet Hjorteparken i Trevangskvarteret i Farum. 28 boliger og fælleshuset blev afleveret af entreprenøren i april måned efter en lang byggesag.

- Stedet var som en myretue i april måned, hvor det vrimlede med mennesker og flyttebiler, fortæller Lars Schnoor, som tog over som formand for en måned siden efter Arne Ziegler, der har været drivkraften i projektet og modtog velfortjente klapsalver ved indvielsen. For det har været en lang rejse med mange udfordringer.

- Tiden, der er gået, har jo gjort, at vi har fået et helt utroligt sammenhold. Jeg kan fornemme, at der er rendyrket hygge i Hjorteparken, siger Lars Schnoor om udfordringer, som Ole Bondo Christensen sammenlignede med de syv bibelske plager.

- Når man står meget igennem, lærer man hinanden at kende og får et stærkt sammenhold, siger Ole Bondo Christensen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede