11. maj 2021
SOS Børnebyerne har indsamling i Furesø 9. maj. Pressefoto
SOS Børnebyerne har indsamling i Furesø 9. maj. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp verdens børn ved at gå en søndagstur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp verdens børn ved at gå en søndagstur

SOS Børnebyerne har landsindsamling søndag 9. maj

Furesø - 02. maj 2021 kl. 09:03

Borgerne i Furesø Kommune har i år andre end deres egne mødre i tankerne på mors dag. 54 borgere har nemlig allerede meldt sig som indsamlere, når SOS Børnebyerne samler ind på mors dag søndag 9. maj.

Indsamlerne er med til at sikre, at SOS Børnebyerne kan hjælpe flere forældreløse og udsatte børn, der er i risiko for at miste omsorgen fra deres forældre.

Lige præcis denne gruppe børn har på grund af coronapandemien mere brug for hjælp end nogensinde før.

"Nedlukninger som følge af corona har verden over ramt især de udsatte børn, vi hjælper. I kriser som denne er der stor risiko for, at familier falder fra hinanden, og flere børn bliver efterladt. Der er derfor hårdt brug for vores hjælp nu, og det glæder mig derfor meget, at mange danskere ønsker at bidrage og melder sig som indsamlere," siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

Selvom 54 allerede har meldt sig som indsamlere i Furesø Kommune, er der stadig 94 ledige ruter i kommunen.

"På to-tre timer kan én enkelt indsamler i gennemsnit samle omkring 1.000 kroner ind. Det er mange penge, som kan gøre en stor forskel i hverdagen for de børn, vi hjælper. Vi håber, at de sidste ruter bliver besat, så vi kan få endnu flere penge ind til verdens børn."

Som noget nyt slipper indsamlerne i år for at aflevere kontanter i banken, fordi indsamlingen er blevet kontantløs.

I stedet for en bøtte får indsamlerne et indsamlingsskilt med en personlig kode, så indsamlerne selv kan se, hvor meget de har samlet ind.

Hvis du vil være indsamler, skal du tilmelde dig på www.sosindsamling.dk eller ring til SOS Børnebyerne på 33730233. Her har du mulighed for at vælge en rute i nærheden af dit hjem.

Jk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?