16. september 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er skitserne for børnehuset i Officerskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er skitserne for børnehuset i Officerskolen
Furesø - 14. maj 2019 kl. 20:52
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udbygningen af Sydlejren med tæt på 500 boliger kræver naturligvis også daginstitutioner. Den etableres i bygningen ved navn Officerskolen. Dagtilbuddet bliver det første kommunale byggeri på Flyvestationen og et vigtigt spadestik i forhold at omdanne det tidligere militære anlæg til Furesøs nye byområde.

- På et sted som Flyvestationen er det vigtigt at forbinde fortid og fremtid, så vi har historien med, når vi nu åbner et nyt kapitel. Derfor har vi lagt stor vægt på at placere det nye dagtilbud, hvor der er højt til himlen og rig mulighed for naturoplevelser, men også i en eksisterende bygning - den såkaldte Officersskole. Med sin centrale placering er jeg sikker på, den bliver en katalysator for et godt og aktivt liv i den nye bydel og et samlingspunkt for de nye beboere", siger Lene Munch-Petersen (S), formand for udvalget for natur, miljø og grøn omstilling.

Den nye integrerede institution kommer til at rumme fem vuggestuegrupper og fire børnehavegrupper. De to etager i bygningen er bundet sammen af et fællesrum, der bliver husets hjerte. Grupperummene er indrettet, så de kan bruges af både vuggestuebørn og børnehavebørn, og den overordnede fordeling kan dermed ændres afhængigt af behovet i lokalområdet.

Samlet er der plads til i alt 150 børn. Børnehuset kan opdeles i mindre enheder, der kan danne en tryg ramme om børnenes hverdag. Projektet tager desuden hensyn til tilgængelighed, så små og bløde trafikanter kan komme sikkert frem.

Rubow arkitekter står bag vinderprojektet i og har sammen med entreprenør Jorton A/S, Orbicon og Center for Bygningsbevaring erfaring med byggeri af dagtilbud.

- Vi udvikler den eksisterende bygning med et lag af arkitektur i børnehøjde - såsom farver, nicher til leg, pædagogisk indretning og kig i børnehøjde til de eventyrlige omgivelser, så den nye Jonstrup børneinstitution bliver en bygning, der både peger fremad - med tidssvarende og inspirerende pædagogiske rammer - og samtidig peger tilbage på de bevaringsværdige historiske spor i bygningen og området, siger Katrine D. Jørgensen, partner og arkitekt hos Rubow arkitekter om vinderprojektet med arbejdstitlen »Børnehus i Lunden.«

Projektet vurderes med få justeringer fint at kunne leve op til kommunens ønsker til den nye daginstitution, så det nye dagtilbud kan være klar til indflytning medio 2020.

I den kommende tid kan du se plancher med visualiseringer af den kommende daginstitution på Furesø Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse.

Vinderprojektet griber stedets ånd og omdanner med enkle greb bygningen til et inspirerende og funktionelt dagtilbud med respekt for den bevaringsværdige bygning. Den ny daginstitution lever op til Furesø Kommunes klima- og miljømål og vil få en såkaldt DGNB-certificering, der dokumenterer, at der er tænkt i bæredygtighed både ved at genanvende mursten og andre materialer og ved at være ombygget med drifts- og vedligeholdelsesvenlige materialer.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede