24. september 2018
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er Hareskovs kommende børnehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er Hareskovs kommende børnehus
Furesø - 23. februar 2018 kl. 07:23
Af redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

'Huset mellem træerne' kalder arkitekterne det vinderprojekt, som fremover skal huse Hareskov Børnehus. Huset får plads til 100 børn og fleksible rammer, så det også kan fungere som lokalt samlingspunkt uden for åbningstid.Den nuværende grund kommer også til at rumme det nye Hareskov Børnehus

Der bliver plads til de helt store armbevægelser i det kommende Hareskov Børnehus, hvor byens yngste børn frem over får deres hverdag. For huset vil kunne rumme såvel de vilde lege som plads til stilhed og fordybelse, lover parterne bag det nye projekt, totalenterpriseteamet Lund & Staun, BJERG Arkitektur A/S, Sloth Møller og IN'BY. Et team, der har erfaringer med byggeri af dagtilbud.

Byrådet har netop besluttet at igangsætte byggeriet af det nye Hareskov Børnehus som en integreret institution med plads til 100 børn på Skovmose Allé 55. Altså samme sted, hvor den nuværende institution ligger i dag, og det har været et stort ønske for forældrene, fortæller Bettina Ugelvig Møller (A), der er formand for Udvalget for dagtilbud og familier.

Børnehusets daglige leder, Rikke Buer Toldam hæfter sig også ved, at byggeriet foruden at være en daginstitution og en arbejdsplads også er forældrenes hus. Hvor der er mulighed for, at forældre kan tale med hinanden uden at forstyrre børnenes læringsmiljø, og hvor den fleksible indretning giver forældre og andre i lokalmiljøet mulighed for at benytte en del af huset til fritidssammenkomster eller aktiviteter.

»På den måde kan vores nye hus være med til at øge børnenes og forældrenes tilknytning til og positive oplevelse af børnehuset og det samarbejde omkring børns trivsel, udvikling og læring, vi er fælles om at opbygge og vedligeholde. Det glæder jeg mig meget til at opleve i praksis,« siger hun.

Sammen med bæredygtighed er fleksibilitet et nøgleord i den nye institution, der er indrettet med varierede legezoner og i tæt samspil med udearealerne, hvor der blandt andet er indrettet udekøkken og krydderurtebede.

Børnene får gode ud- og indkigsmuligheder via store vinduespartier, som også trækker dagslyset ind.

»Dagslys er et vigtigt designelement. Sollyset er ikke kun med til at dække energibidraget i bygningen. Det bruges også til at forbedre dagslyskvaliteten og dagslysniveauet. Sollys og dagslys har en sundhedsfremmende effekt på børn og voksne, særlig det lys, som kommer i vinterperioden, hvor vi opholder os mere indendørs. Desuden reduceres behovet for kunstigt lys og dermed reduceres strømforbruget,« fortæller partner og arkitekt Maria Bjerg Nørkjær fra Lund og Staun.

Indretningen giver børn mulighed for aktiviteter med stor fysisk udfoldelse, uden at det forstyrrer andre børn, der er fordybede i stille aktiviteter.

Endelig er indretningen fleksibel i forhold til behovet for pladser til vuggestue- og børnehavebørn, så lokale børn så vidt muligt får en dagtilbudsplads i Hareskov.

Bæredygtigheden viser sig i den daglige brug, hvor lys og luft bidrager til et godt indeklima og et minimalt energiforbrug, da huset opføres efter 2020-kravene til nybyggeri og dermed også lever op til Furesø Kommunes klima- og miljømål om blandt andet at benytte drifts- og vedligeholdelsesvenlige materialer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk