26. juni 2019
les kaner
gallery icon

Se billedserie

Foto: les kaner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helle Vincentzs nye bog rammer tæt på hjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helle Vincentzs nye bog rammer tæt på hjemmet
Furesø - 21. januar 2019 kl. 09:24
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alfred Berner er navnet på en fiktiv person, som bor et unavngivent sted ganske tæt på skolen i Hareskovby. I Helle Vincentz femte bog »Søster Min« får medicinaldirektøren besøg af efterforskeren Sofie Munk på sin bopæl. Der er nemlig oplysninger, som er så følsomme, at han ikke kan fortælle det på sin kontor i den store medicinalvirksomhed i Skovlunde.

I sin anden bog om Sofie Munk har Helle Vincentz flyttet fokus fra fertilitetsbranchen til medicinalbranchen - nærmest bestemt antidepressiv medicin. Til formålet har hun interviewet en række Hareskov-borgere, som arbejder i medicinalbranchen.

- Hareskovby er mit fristed, men denne gang har jeg vovet pelsen og er meget spændt på mine bekendtes mening om bogen. I Hareskovby bor der nemlig mange læger og folk, der arbejder i medicinalbranchen. Flere af dem har hjulpet mig med min research, forklarer Helle Vincentz.

Problemet er så bare lige det, at man som forfatter altid vil prioritere den gode historie først.

- De har været søde at fortælle mig, hvordan branchen er, men når jeg så skriver en bog, fokuserer jeg på at skrive den bedste historie. Derfor går jeg rundt og er lidt nervøs for, hvordan folk reagerer, siger Helle Vincentz, som er evigt taknemmelig for hjælpen.

- Sagen er jo den, at jo mere jeg ved om et emne, jo bedre ideer får jeg.

Lang proces

Helle Vincentz startede med at skrive på »Søster Min« for to år siden og afsluttede skriblerierne lige inden sommerferien. Siden er bogen skåret ned fra 500 til små 400 sider. Og nu er den klar til lancering den 31. januar.

Først når bogen er publiceret, vil Helle Vincentz kaste sig over bog nummer tre med Sofie Munk som hovedperson.

- Jeg er sådan indrettet, at jeg ikke kan koncentrere mig om at dykke ned i et nyt emne, før den forrige bog er udkommet, forklarer Helle Vincentz.

Hun er oprindeligt uddannet journalist og har en mastergrad i menneskerettigheder fra Columbia University i New York. Med den i hånden fik Helle arbejde hos Mærsk, men fandt først sin rette hylde, da hun skrev sin debutroman »Den Afrikanske Jomfru«. Her kastede hovedpersonen Caroline Kayser sig ud i en historie om oliebranchens betydning for udviklingen i U-lande. Efter tre bøger med Caroline Kayser skiftede Helle Vincentz sin hovedperson ud. Antropologen Sofie Munk optrådte for første gang i »Stjålne liv«.

Det blev Helle Vincentz hidtil bedst anmeldte bog. Forventningerne til opfølgeren »Søster Min« får ikke forfatteren til at ryste på hånden.

- Man skal passe på med at lyde kæphøj, men jeg er ikke så nervøs for anmeldernes dom, som jeg har været de andre gange. Men det kan godt være, det ville lyde anderledes, hvis du spurgte aftenen før, griner Helle Vincentz.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede