21. november 2018
Der er kaffe på kanden. 18-årige Arthur Laustsen (tv.) og 20-årige Adam Cranil fik en god ide og førte den ud i livet. Nu sælger de kaffe til morgentrætte pendlere på Hareskov Station. Foto: Mikkel Kjølby
Der er kaffe på kanden. 18-årige Arthur Laustsen (tv.) og 20-årige Adam Cranil fik en god ide og førte den ud i livet. Nu sælger de kaffe til morgentrætte pendlere på Hareskov Station. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hareskovs friske kaffedrenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hareskovs friske kaffedrenge
Opdateret 16. november 2017 kl. 18:50
Furesø - 15. november 2017 kl. 08:46
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er tidlig morgen - mørkt og koldt. Cyklen knager på vej op af den stejle bakke på Stationsvej til den øde station i Hareskovby. Det hele er lidt noget øv. Men så lige der ved toget står et par friske knægte med et smil på læberne og frisk kaffe på kanden. Adam og Arthur er hverdagens helte.

- Vi har stået her i en måneds tid alle hverdagsmorgener fra 6.45 til 8.45. Vi startede i T-shirts, men snart skal vi finde skitøjet frem, siger Adam Cranil.

Begge drenge går i 3G og med hjælp fra en kammerat kan det lykkes at hold biksen kørende, inden klokken ringer ind på Gladsaxe Gymnasium.

Arthur fik idéen til deres første virksomhed. De har netop ansøgt om CVR-nummer, for det går over al forventning med salget.

- Den hidtil bedste salgsdag var en morgen, hvor nogle lokale politikere delte morgenbrød ud. Så skulle alle lige have en kop kaffe med til brødet. Mandag er sjovt nok en skidt dag, men tirsdag morgen skal alle have kaffe. Nu overvejer vi at udvide sortimentet med kakao til de unge mennesker, fortæller Adam Cranil.

Indtil videre kan man få sig en kop kaffe med eller uden mælk til en rund tyver. Og så går 10 procent endda til Hareskov IF. Kaffen brygges hjemmefra, inden knægtene ruller den hjemmelavede salgsbiks op fra Arthurs hjem lige ved Hareskov Station.

- Vi overvejer at udvide med flere stationer. For eksempel er der heller ikke en kiosk på Stengården Station, så det er oplagt, fortæller Arthur Laustsen og fortsætter:

- I starten var det hårdt at komme op klokken 6 om morgenen, men jeg tænker, at det er en sjovere måde at tjene penge på end at arbejde i Netto.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk