19. april 2019
Dette kryds ved Åvej og Tibberup Allé er anledning til mange utrygge situationer i Hareskovby. Det er et af fem punkter, som HMB og skolebestyrelsen vil kigge nærmere på sammen med Furesø Kommunes forvaltning.
Dette kryds ved Åvej og Tibberup Allé er anledning til mange utrygge situationer i Hareskovby. Det er et af fem punkter, som HMB og skolebestyrelsen vil kigge nærmere på sammen med Furesø Kommunes forvaltning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hareskovby tjekker op på trafiksikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hareskovby tjekker op på trafiksikkerheden
Furesø - 25. september 2018 kl. 15:51
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stigende bekymringer om trafiksikkerheden for især skolebørnene i Hareskovby har fået Hareskovby Medborgerforening (HMB) og skolebestyrelsen for Hareskov Skole til at afholde en workshop om emnet.

Ved mødet i tirsdag kom intet mindre end 18 usikre punkter i Hareskovby på bordet. Ud fra dem har HMB og skolebestyrelsen udformet en prioriteret liste, som man vil tage med videre til en møde med forvaltningen.

De fem punkter, som fremhæves er fælgende.

Området omkring Hareskov Skole. Krydset ved Åvej/Tibberup Allé. For høj hastighed på Tibberup Allé. For høj hastighed på Fægyden. Pullerter på Gl. Hareskovvej.

- Der er mange områder i byen, hvor trafiksikkerheden er alt for usikker. Især skolebørnene oplever trafikken som problematisk og kaotisk. Hareskovby er kendt for ikke at have cykelstier, siger Anders Riiber Høj, næstformand i HMB.

- Nu vil vi sætte os sammen med forvaltningen og udvalgsformanden for at finde gode løsninger på problemerne, siger Anders Riiber Høj.

Formanden for udvalget for Natur, Miljø og Grøn Omstilling, Lene Munch-Petersen (S) glæder sig over initiativet.

- Jeg sætter pris på skolens og medborgerforeningens initiativ til, at folk i Hareskovby udarbejder et fælles overblik over bydelens trafikproblemer. Og selvom uheldsstatistikken viser, at antallet af trafikuheld er lille, så deler jeg borgernes oplevelse af, at trafikafviklingen blandt andet på skolevejene i Hareskovby flere steder er utryg og uoverskuelig, siger Lene Munch-Petersen og fortsætter:

- Jeg ser frem til dialog mellem forvaltningens trafikkyndige, Hareskovby Medborgerforening og skolebestyrelsen for at finde nogle gode løsninger på problemerne. Vi har ikke ubegrænsede midler i Byrådet, men jeg vil fremme, at løsningen af de vigtigste problemer indgår i den samlede prioritering i udvalget for Natur, Miljø, grøn omstilling.

Den konservative formand for udvalget for Byudvikling & Bolig, Egil Hulgaard ser især frem til at få løst et helt særligt problem.

- Først og fremmest er jeg glad for at udviklingen af trafikplanen sker i et tæt samarbejde med forvaltningen. Det sikrer fagligt forsvarlige løsninger, der tilgodeser de problemer borgerne møder i hverdagen. Dernæst ser jeg frem til en bedre løsning omkring krydset Åvej - Tibberup Alle. Det er tiltængt, fastslår Egil Hulgaard (K).

mikkel

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede