10. maj 2021
Hareskovby har en større andel af borgere med indtægt i den øverste tiendedel end Helleruplund Sogn. Arkivfoto: Mikkel Kjølby
Hareskovby har en større andel af borgere med indtægt i den øverste tiendedel end Helleruplund Sogn. Arkivfoto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hareskovby er rigmandsghettoen- med et twist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hareskovby er rigmandsghettoen- med et twist
Furesø - 18. april 2021 kl. 10:11
Af Mikkel Kjølby

Arbejderbevægelsens Erhvervsråds nye undersøgelse om ulighed bekræfter en tendens, som mange har bemærket i årevis.

Smørhullet Hareskovby er så småt begyndt at blive benævnt som LIlle Hellerup. Det er der ifølge undersøgelsen god grund til.

Undersøgelsen inddeler landet i de mindst mulige administrative enheder, sogne. Hareskov Sogn er på niendepladsen over sogne med størst andel af borgere med indkomst i den øverste tiendedel. 50,8 procent af Hareskovbys 2.410 voksne har en indtjening blandt den øverste tiendedel i landet.

Hareskov Sogn er placeret lige foran Helleruplund Sogn, og ikke mange procenter fra Søllerød, Vedbæk, Jægersborg, Ny Holte og Maglegårds Sogn i Gentofte. Listen toppes dog suverænt af Rungsted Sogn med 65 procent.

Furesø Kommunes samlede andel af borgere med indtjening blandt de ti procent øverste er på 25.8 procent.

Undersøgelsen kigger også på gennemsnitsindtjening. Den gennemsnitslige indtjening blandt alle voksne i Hareskovby er på 707.942 kroner. Medianen er på 547.520 kroner. Til sammenligning er gennemsnitsindtjeningen blandt de 11.400 voksne i Værløse Sogn på 507.554 med en median på 406.572 kroner. I Farum Sogn er gennemsnitsindtjeningen på 462.444 kroner med en median på 396.966 kroner.

Der er dog en markant forskel på Hareskov Sogn og de andre rigmandsghettoere. Borgerne stemmer markant anderledes ved valgene.

Ved folketingsvalget i 2019 gik 54.5 procent af stemmerne ved afstemningsstedet Hareskovhallen til de røde partier.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?