13. december 2018
I efteråret fik Sebastian Mørch og Anne La Cour Gormsen sat fokus på Hareskov Skoles fysiske tilstand. Det får nu det første konkrete resultat i form 13,6 millioner kroner til genopretning.
I efteråret fik Sebastian Mørch og Anne La Cour Gormsen sat fokus på Hareskov Skoles fysiske tilstand. Det får nu det første konkrete resultat i form 13,6 millioner kroner til genopretning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hareskov Skole får ansigtsløft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hareskov Skole får ansigtsløft
Furesø - 14. marts 2018 kl. 10:45
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nedslidte skole i Hareskovby får en ansigtsløftning i de kommende år. Furesø Kommunes udvalg for Skole og Ungdomsuddannelse har besluttet at bevilge 13,6 millioner kroner til en genopretning og modernisering af skole i 2018 og 2019.

- Allerførst skal der foretages en gennemgribende oprydning, derefter vil den nødvendige genopretning bliver gennemført. Det, der skal males, vil blive malet. Det, der skal repareres, vil blive repareret, fortæller udvalgsformand Henrik Poulsen (S). Det er den gamle del af skolen, som i første omgang får en kærlig hånd, men der er også sat penge af til at toiletter og legeplads.

Pengene rækker ikke til en gennemgribende renovering. Det vil først kunne ske efter budgetår 2021, men en ny udligningsordning truer kommunens økonomiske fundament.

Venstres Jesper Larsen er stolt over, at byrådet står sammen om projektet.

- Jeg er stolt over, at vi med enstemmighed på tværs af partier er blevet enige om at afsætte 13,6 millioner kr. til begyndende genopretning af Hareskov Skole. Beløbet dækker slet ikke det store efterslæb i vedligeholdelse på Hareskov Skole. Det kommer heller ikke til at løse pladsmanglen, nu hvor skolen snart bliver fuldt 3-sporet. Men det er en begyndelse for bedre arbejdsforhold, som eleverne, lærerne, pædagogerne og skolebestyrelsen længe har glædet sig til, siger Jesper Larsen.

Furesø Kommunes afdeling for kommunale ejendomme sætter sig nu sammen med skolebestyrelsen i workshopsmiljøer for at finde intelligente løsninger, som kan give en bedre udnyttelse af kvadratmeterne indenfor de 13,6 millioner kroner.

Henrik Poulsen afventer udfaldet af forhandlingerne om udligningsordningen, inden han vil love flere penge.

- Det er byrådets intention, at der skal findes flere penge efter 2012 til fortsat modernisering af vores skoler. I den forbindelse kan Hareskov Skoles pavillioner komme i spil, siger Henrik Poulsen (S).

Tag og facade
Udvalgets trangsrækkefølge indeholder også penge til Stavnsholtskolens tag samt ombygning af FFO og talentklasse. Søndersøskolen får midler en ombygning, som skal gøre det muligt at have fire spor hele vejen op. Og til de øvrige skoler er der midler til toiletter og legepladser.

Over de næste fire år vil der samlet blive brugt 260 millioner kroner til nyetablering, renovering og vedligeholdelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk