7. marts 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hareskov Kirke får en overhaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hareskov Kirke får en overhaling
Furesø - 22. januar 2021 kl. 12:59

HARESKOVBY: Søndag 24. januar bliver den sidste gudstjeneste i Hareskov Kirke, inden kirkerummet lukkes ned for kirkegængere i lidt over en måned. Dagen efter lukkes kirken nemlig op for et murerfirma og et malerfirma, der skal have de helt store stiger frem, når de skal i gang med reparation og kalkningen af det højloftede kirkerum.

- Kirken er ikke blevet kalket i over 25 år, fortæller kirkeværge Hans Jensen Møller og fortsætter:

- Sidste gang var i 1993, da vi byggede det nye våbenhus til. Det var en større ombygning dengang, med et nyt orgel, nye bænke, flytning af trappe, og så videre. Nu har vi så fået ét af landets i alt to malerfirmaer, der er specialiseret i kalkning af kirker til at komme og kalke rummet. Inden da er der revner i loft og over vinduer, der skal repareres. Det er et større arbejde og alt skal dækkes af, især orglet, men vi glæder os meget til at se resultatet. Og så er kirken jo flot og nykalket til påske.

Men aktiviterne fortsætter. Gudstjenester flyttes over i sognehuset lidt længere nede af Skandrups Allé.

- At vi lukker kirken i denne periode betyder ikke, at vi lukker for kirkelige handlinger. Gudstjenester er blevet genoptaget kort efter nytår, ligesom der fortsat foretages dåb og bisættelser. Derudover holder vi også nogle særlige nadverandagter om aftenen. Nu flyttes det meste så bare over i sognehuset, hvor vi indretter med alter og døbefont og hvad der ellers er nødvendigt. Bisættelser med et mindre følge kommer til at foregå fra kapellet. Ønsker man hellere at få foretaget en handling i en af nabokirkerne, skal man tale med vores kirkekontor i Værløse om det. fortæller Hareskovs Kirkes nyvalgte menighedsrådsformand Leif Poulsen.

I sognehuset vil alle de gældende retningslinjer fortsat blive fulgt, og derfor er der en øvre grænse for hvor antal kirkegængere.

- Vi gør alt, vi kan for at være der for sognebørnene. Selvom kirken er lukket og tjenesterne flyttet over i sognehuset, så er præsternes telefoner jo åbne som altid, og at man skal huske, at man altid kan ringe til dem, siger Leif Poulsen.

Arbejdet forventes afsluttet inden den 7. marts.

mikkel

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?