16. januar 2019
Lars Carstensen (th) viser de konservative planer for Widex-bygningen frem for byrådsmedlem Egil Hulgaard og folketingsmedlem Mette Abildgaard.
Lars Carstensen (th) viser de konservative planer for Widex-bygningen frem for byrådsmedlem Egil Hulgaard og folketingsmedlem Mette Abildgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasium, boliger eller erhverv på Widexgrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasium, boliger eller erhverv på Widexgrund
Furesø - 10. november 2017 kl. 10:01
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

7 1/2 år efter kommunens største virksomhed flyttede til Lynge melder Widex sig klar til at rive bygningerne på Ny Vestergårdsvej ned.

Det åbner mulighed for nye anvendelser af den 17.500 kvadratmeter store grund.

Den konservative spidskandidat Lars Carstensen er meget klar i mælet. Han vil have et gymnasium.

- 87% af vores unge søger ind i gymnasiet. Men gymnasiekapaciteten i Furesø er for lille. Vi byder vores unge at pendle ud af kommunen til byer som Ballerup, Gladsaxe og Birkerød. Bagefter undrer vi os over at de flytter væk! Vi konservative foreslår derfor at vi opretter et gymnasium, siger Lars Carstensen og fortsætter:

- En lokal ungdomsuddannelse vil styrke lokalområdet, og føre til et større lokalt sammenhold blandt de unge, der ellers bliver spredt for alle vinde efter endt folkeskoleeksamen.

Ole Holleufer fra Liberal Alliance er inde på samme tanke.

- Det ligger et interessant sted i forhold til at etablere en gymnasiel uddannelse eller seniorboliger, fastslår Ole Holleufer, som gerne ser at man flytterrundt på erhversvgrundene i Furesø.

- Jeg synes, vi skal drøfte, hvor Furesøs virksomheder ligger bedst og måske flytte lidt rundt på erhvervsområderne efter en god dialog, lyder det fra Ole Holleufer.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) brænder for at komme i gang med Widex-grunden.

- Vi ser rigtig gerne, at der sker noget med grunden. Det er brændende nødvendigt, at der kommer gang i tingene, siger Ole Bondo Christensen.

Grunden er omfattet af en byplanvedtægt fra 1950´erne. Den tillader erhverv, som ikke generer boligområdet. Kommuneplanen er netop ved at blive opdateret, men der er ikke lagt op til at ændre plangrundlaget.

- Kommuneplanen lægger op til uændret benyttelse af grunden. Det betyder erhverv eller skoler. Der lægges ikke op til boliger i området, fastslår Ole Bondo.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk