25. februar 2021
finn peper
gallery icon

Se billedserie

Foto: finn peper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grøn omstilling: Lokalt firma sparer i år 30 tons plastik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grøn omstilling: Lokalt firma sparer i år 30 tons plastik

Udvikling sikrer Danfilter ApS en grønnere produktion og meget mere filter for pengene til virksomhedens kunder

Furesø - 22. februar 2021 kl. 16:36

En ny produktionsløsning er med til at sikre en grøn omstilling og bedre produktkvalitet hos filterproducenten Danfilter. Virksomheden er i gang med en rejse mod en mere bæredygtig produktion og virksomhedsdrift. Målet er at skære ned på plastforbruget, gå over til grøn energi og udvikle mere bæredygtige produkter, skriver firmaet selv i en pressemeddelelse.

"Hos Danfilter ønsker vi at bidrage til en grønnere fremtid for alle, og vi har længe arbejdet på at gøre vores produktion og produktportefølje mere bæredygtig. Vi er derfor meget stolte af, at vi i dag er selvforsynende med grøn energi fra egne solceller og samtidig kan præsentere fremtidens grønne filtre for vores kunder," fortæller CEO i Danfilter, Henrik Friis.

Længere levetid

Som en del af den grønne omstilling præsenterer Danfilter en markant ændring i designet af virksomhedens mest populære filtre. Indkøbet af en ny maskine har nemlig gjort det muligt at producere luftfiltrene uden en plastramme, som tidligere har været en nødvendighed. I stedet lukkes filtrene af med filtermedie, så produktet beholder sin anvendelighed og funktionalitet som før. Og som en forbedring til kunderne har man samtidig tilføjet næsten 200 procent mere filtermateriale, så levetiden af produktet forlænges.

Det nye design har gjort det muligt at reducere mængden af lim i filtrene med 50 procent, mens det overordnede plastforbrug falder med hele 30 tons årligt, skriver Danfilter.

"Uanset om vores filtre benyttes i det private eller i industrien, så er det vores opgave at producere filtre, som sikrer det reneste og mest sikre indemiljø som muligt. Med de nye tiltag tager vi vores produktion i en mere bæredygtig retning, sikrer trygheden for vores kunder i endnu længere tid og reducerer vores aftryk på miljøet. Det er "en ren win-win situation" for alle," siger Henrik Friis.

I første omgang er det alle Danfilters bedst sælgende filtre, der går over til det nye design uden plastikramme. Men det er planen, at alle filtre på sigt skal produceres på denne måde.

Jk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?