30. november 2020
Vakse Viggo er rykket ind hos Spejdernes Genbrug. Det er graffitimalerne Ricky, Jakob og Jesper, som har piftet væggene op i genbrugshallen på Havremarken i Farums industrikvarter. Foto: Mikkel Kjølby
gallery icon

Se billedserie

Vakse Viggo er rykket ind hos Spejdernes Genbrug. Det er graffitimalerne Ricky, Jakob og Jesper, som har piftet væggene op i genbrugshallen på Havremarken i Farums industrikvarter. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Graffitimalere pifter liv og farver i Spejdernes Genbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Graffitimalere pifter liv og farver i Spejdernes Genbrug
Furesø - 27. oktober 2020 kl. 09:37
Af Mikkel Kjølby

Spejdernes Genbrug har siden 2004 omsat for op mod 3 mio. kr. årligt i den 1750 kvadratmeter store hal, som de selv lod opføre på Havremarken 10 i Farum..

Ikke meget har ændret sig gennem årene, hvor de 220 frivillige hvert år sikrer næsten 2 mio kr. til uddeling mellem spejderinitiativer og sociale projekter.

Men coronaen har naturligvis også haft en betydning for Spejdernes Genbrug. Når der er åbent i butikken hver den første lørdag i måneden fra klokken 10 til 13, skal kunderne følge pilene rundt i hallen, for at begrænse muligheden for at sprede smitte. I den forbindelse er de to trapper på hver sine side af huset kommet meget mere i brug.

Kunderne vil fremover støde på tre kunstværker kreeret til formålet af tre lokale graffitimalere, som gemmer sig bag kunstnernavnene, Ricky, Jakob og Jesper.

De tre graffitimalere voksede op i Farum, men er godt i gang med deres voksenliv.

- De lavede graffiti som unge og fandt sammen igen lige før corona og fandt på det her projekt, fortæller Winnie Martinsen, formand for Spejdernes Genbrug.

Så nu præger motiver af den populære tegneseriefigur Vakse Viggo butikken tre steder.

- Kunstnerne bag værkerne har kombineret deres interesse for gamle tegneserier og genbrug og har lavet genbrugsrelaterede motiver med Vakse Viggo, fortæller Niels Troels-Smith, kasserer i Spejdernes Genbrug, som har modtaget værkerne uden at betale honorar.

Det er forhåbningen, at de farverige malerier kan bringe endnu mere humør.

-Det var så kedeligt på bagtrapperne, som er kommet mere i brug efter, vi har ensrettet trafikken i butikken. Nu er der kommet flere farver, siger Niels Troels-Smith.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?