23. juli 2019
Her i kælderen i Velo Pavé bliver der råhygget. Til venstre Carsten Jensen og til højre Carsten Petersen. Foto: Kenn Thomsen.
gallery icon

Se billedserie

Her i kælderen i Velo Pavé bliver der råhygget. Til venstre Carsten Jensen og til højre Carsten Petersen. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godtfolk og cykelnørder i skøn Velo Pavé-forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godtfolk og cykelnørder i skøn Velo Pavé-forening
Furesø - 10. oktober 2018 kl. 09:34
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et tilfældigt møde mellem to gange Carsten førte til etableringen af cykelforretningen Velo Pavé, som i dag beskæftiger fem personer på fuld tid og danner rammen om en cykelklub med 200 medlemmer.

Den ene Carsten er motoren. Den anden Carsten er den flyvske iværksætter. Sammen har Carsten Petersen og Carsten Jensen skabt et helt specielt sted for cykelelskere.

- Vi mødtes lidt tilfældigt for ti år siden i en cykelklub i Birkerød. Han kom for sjov til at sige, at det kunne være sjovt at have sin egne cykelforretning. Så sendte jeg ham en mail med alle de tanker, jeg havde gjort mig om det samme emne, fortæller Carsten Jensen.

Og sådan gik det til, at de to mænd på cirka 50 år smed alt, hvad de havde i hænderne og skabte Velo Pavé.

- Jeg tjener en brøkdel af, hvad jeg tidligere her gjort, men jeg har det fantastisk, siger Carsten Jensen, som dengang havde sin egen virksomhed som løbetræner.

Nede i kælderen finder man hjertet i Velo Pavé. I de dybe sofaer hygges der på livet løs med kaffe, cykling på fladskærmen og socialt samvær. Velo Pavé har nemlig sin helt egen cykelklub med 200 medlemmer.

- De andre cykelklubber bliver hurtigt elitære med fokus på de bedste ryttere. Her i Velo Pavé har vi sindssygt godt fat i bredden. De kommer til træning tre til fire gange om ugen og indimellem er vi samlet 30 til 50 mennesker i kælderen. Medlemmerne af cykelklubben er vores mest trofaste og loyale kunder, forklarer Carsten Jensen.

Konceptet i selve butikken er baseret på viden og kvalitet.

- Vi har det bedste cykeltøj i Danmark. Det er dyrt, men det er godt. Der er ikke ret mange specialibutikker som os. Vi skal pleje værkstedet, så vi er de bedste. For om ikke så lang tid er der ikke ret mange værksteder, som kan skrue på en dyr racercykel, siger Carsten Jensen, mens han med tilfredshed konstaterer, at ekspertisen er helt i top med den tidligere banerytter Kim G. Svendsen som mekaniker.

Pudsigt nok udspringer behovet for en forretning som Velo Pavé af den stigende nethandel.

- Der bliver solgt mange cykler på nettet, men der er et behov for personlig vejledning og for et serviceværksted.

Tour-stemning i kælderen
For en måneds tid siden sad de to gange Carsten og hyggede sig sammen med cykelstjerner som Bjarne Riis, Fabian Cancellara, Michael Rogers, Jakob Fuglsang og flere andre i kælderen.

Det var naturligvis i forbindelse med cykeleventen Chasing Cancellara, som meget belejligt havde start og mål lige udenfor butikkens dør.

- Der var planer om, at det skulle finde sted oppe ved Farum Park, men vi insisterede på, at det skulle være her. Det blev også en kæmpe succes, så vi regner med, at det kommer igen til næste år, siger Carsten Jensen.

Chasing Cancellara er dog kun et af mange arrangementer i Velo Pavé, som også arrangerer kvindeløb, crossløb for børn og hvert forår er der gentlemanrace.

- Gentlemanrace handler basalt set om gamle mænd på gamle stålcykler og bagefter ser vi Flandern Rundt i kælderen og drikker os fulde, lyder det med et stort grin.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede