12. april 2021
Jane Kristensen foran genbrugsbutikken på Akacietorvet i Farum. Hun ser frem til snart at kunne vende tilbage til butikken. Privatfoto
Jane Kristensen foran genbrugsbutikken på Akacietorvet i Farum. Hun ser frem til snart at kunne vende tilbage til butikken. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugsbutik har også savnet deres kunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugsbutik har også savnet deres kunder

Hos Folkekirkens Nødhjælp i Farum glæder de sig også over regeringens udmelding om, at mindre butikker kan åbne igen, for ellers bliver der færre penge til verdens fattigste.

Furesø - 25. februar 2021 kl. 11:04
Af Louise Mørch Vilster

Det er ikke kun de almindelige butikker, der savner deres kunder. Det samme gælder også for genbrugsbutikkerne, som hvert år sender mange penge videre til velgørenhed. På Akacietorvet i Farum ligger Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik, som sidste år kunne fejre 30 års jubilæum, og som dermed er kommunens ældste genbrugsbutik.

arrow Læs også: Bliv digital indsamler fra sofaen

Den plejer at sende omkring 100.000 kroner årligt videre til velgørenhed, men med nedlukningen bliver det svært at finansiere nødhjælpsarbejdet, som de plejer. Det fortæller butikkens kontaktperson Jane Kristensen.

"Det går rigtig hårdt ud over folk i de fattige egne, der både har problemer med corona men også med for eksempel tørke," siger hun.

Derfor glæder hun sig til at åbne butikken igen sammen med de øvrige frivillige. Det bliver dog ikke allerede på mandag, da butikken først skal gøres klar.

"Vi har endnu ikke fået en officiel udmelding fra hovedkontoret, men jeg kan ikke forestille mig andet, end at vi skal åbne så hurtigt som muligt. Vi regner med at være klar i uge 10, og så bruger vi næste uge på, at gøre butikken klar, " siger hun.

Hun vil dog stadig gerne slå et slag for Folkekirkens Nødhælps sogneindsamling, som i år bliver digital, da det ikke er muligt at gå rundt fra dør til dør. Det samme var den sidste år.

"Hvis man vil støtte Folkekirkens Nødhjælp, kan man gøre det ved at støtte sogneindsamlingen, nu hvor man ikke har kunnet købe ting hos os," siger hun.

Købelyst efter genåbning

Sidste år blev indsamlingen aflyst med kort varsel og erstattet af en digital indsamling, hvor der blev samlet 4,6 millioner kroner ind på landsplan. Det var ikke muligt at opgøre, hvor meget der blevet samlet ind i Furesø sidste år, men året før gav Furesø-borgerne 80.600 kroner til indsamlingen.

Selvom genbrugsbutikken sidste år måtte holde lukket en del af året, fik de alligevel sendt 75.000 kroner afsted til nødhjælpsorganisationen. Det skyldes ikke mindst, at der var stor købelyst hos kunderne efter genåbningen. Især porcelæn, lysestager og nipsting blev der solgt meget mere af end normalt. Der var samtidig et stort rykind af nye varer.

"Sidste år var vi nærmest ved at drukne i ting, fordi folk havde hobet mange ting op under nedlukningen. Så da vi åbnede i juni havde vi både et stort salg og fik mange ting. Det gik helt forrygende," siger hun.

Heller ikke under denne nedlukning kan der kunne indleveres tøj eller andre ting til butikken, og Jane Kristensen ser meget frem til at kunne åbne butikken igen, som den første uge bliver med 50 procent på alle varer.

"Vi glæder os. Jeg tror, at der kommer mange, for folk hungrer efter at få brugt nogle penge," siger hun.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?