21. november 2017
Furesø Revyen 2016 er blandt de kulturelle tilbud, der har mærket kommunens nye lokalegebyr. Foto: Kenn Thomsen
Furesø Revyen 2016 er blandt de kulturelle tilbud, der har mærket kommunens nye lokalegebyr. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gebyr på frivilligt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gebyr på frivilligt arbejde
Furesø - 05. marts 2016 kl. 04:00
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Farum Folkedansere forudser, at mange initiativer vil blive kvalt. Ældre Sagen Farum protesterer og mener, at lokalafdelingen kan blive nødsaget til at undlade visse kulturelle arrangementer for at undgå underskud. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sådan lyder reaktionerne på et nyt gebyr, som et flertal i Furesø Byråd har pålagt kommunens frivillige foreninger at betale. Gebyret er på syv procent af entréindtægter for lån af kommunens lokaler.

- Nogle foreninger vil være i stand til at overleve - andre helt sikkert ikke, siger den afgående formand for Kulturelt Samråd i Furesø Kommune, Tom Høst.

Byrådet vurderer, at gebyret vil indbringe cirka 300.000 kroner i kommunekassen, men det stiller flere foreninger og byrådsmedlemmer sig tvivlende overfor.

Bjørn Ensig fra den selvejende institution FrivilligDanmark har ikke hørt om Furesø Kommunes planer, men han har heller ikke hørt om lignende tiltag andre steder.

- Man skal gøre sig klart, at det frivillige arbejde vil fremstå i et helt andet samspil i fremtiden, som både involverer frivillige foreninger, kommuner og virksomheder. Furesø Kommunes gebyr lyder mærkeligt, siger han.

Formanden for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, Helle Katrine Møller (R), har gjort gældende, at sagen skal ses i sammenhæng med en række øvrige kommunale besparelser.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk