22. oktober 2019
På lørdag kan man stifte bekendtskab med gadeidræt på Værløse Bymidte.
På lørdag kan man stifte bekendtskab med gadeidræt på Værløse Bymidte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gadeidrættens Dag indtager Værløse Bymidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gadeidrættens Dag indtager Værløse Bymidte
Furesø - 21. maj 2019 kl. 21:54
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gadeidræt er ikke en ny ting på Værløse Bymidte. Lyt blot til Nik & Jays sange fra barndommens land op Den Røde Plads. På lørdag vil stedet atter genlyde af skatere og meget andet,

Parkour, skate, løbehjul, streetbasket, pannafodbold og meget mere. Lørdag er Gadeidrættens dag i Danmark og ikke mindst på Værløse Bymidte.

Her er foreningen bag Furesø Skatepark med til at arrangere begivenheden.

- Vi har investeret 40.000 kroner i skateboards, sikkerhedsudstyr og ramper, så de unge kan få lov at prøve, siger Rasmus Bogø, formand for Furesø Skatepark.

Gadeidrættens Dag i Værløse får også streetbasket, rollerhockey og rulleskøjteløb på programmet og så kommer Furesø Festival og sørger for musikken.

Furesø Skatepark drømmer om et anlæg på 2000 kvadratmeter på Flyvestation Værløse. Hvordan anlægget skal se ud, kan de unge mennesker få lov til at give deres bud på.

- Vi vil invitere de unge til at være med til at udforme skateparken. Så det kan blive tidssvarende og anvendt så meget som muligt af de unge, forklarer Rasmus Bogø.

På Værløse Bymidte vil der være er en gratis introduktion til skate og løbehjul. Der vi være mindre ramper, instruktører og mulighed for at låne skateboard, løbehjul og udstyr, så alle såvel nybegyndere og mere erfarne får en god dag.

Det er femte år i træk, at GAME står bag 'Gadeidrættens Dag'. Aldrig er så mange events blevet stablet på benene af lokale ildsjæle og fællesskaber, der har søgt økonomisk støtte og rådgivning hos GAME's Nationale Platform for Gadeidræt, der med støtte fra Nordea-fonden booster gadeidrætten i Danmark.

- Gadeidrætten blomstrer, og det er fantastisk, at så mange ildsjæle har søgt midler til at afholde 'Gadeidrættens Dag' over hele landet, så endnu flere får blod på tanden til at hoppe på et skateboard eller gribe en bold. Det gode ved gadeidrætten er, at den stiller få krav til udstyr, niveau og faciliteter og betyder, at vi kan få de børn og unge med, som ikke i forvejen er aktive, siger Semir Catovic, leder af GAME's Nationale Platform for Gadeidræt.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede