22. oktober 2019
Furesøbads inspektør Michael Bay-Olsen balancerer på badebroerne, som de kommende dage skal hamres fast i søbunden med store metalrør.
Furesøbads inspektør Michael Bay-Olsen balancerer på badebroerne, som de kommende dage skal hamres fast i søbunden med store metalrør.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Furesøbad indvarsler sommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Furesøbad indvarsler sommeren
Furesø - 23. maj 2019 kl. 07:17
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilbage i 1919 ansøgte Farum Sogneråd statssskoven om tilladelse til at bygge en badebro ved stedet som senere fik navnet Furesøbad. Det blev hurtigt et populært udflugtsmål. Og københavnerne kom i hobetal med Slangerupbanen, som fra 1932 fik trinbræt ved Hotel Fiskebæk. I 1934 kom så den første restaurant ved Furesøbad. Farum og Værløse Kommune overtog ejerskabet i 1963 og stedet blev hjemmebane for diverse vandsportsklubber.

Inspektør Michael Bay-Olsen skal igang med sin sæson nummer 27, og glæder sig til at mærke historiens vingesus.

- Det er noget særligt med et 100 års jubilæum. Jeg kan godt lide at stedet har historie, siger Michael Bay-Olsen.

Publikumsindgangen har i mange år været forsynet med en udstilling med billeder og historier fra Furesøbad. I anledning af jubilæet vil udstillingen blive fornyet og ensrettet.

- Gæsterne stopper altid op og kigger på billederne. Det gør jeg også selv. Hver dag ser jeg noget nyt i billederne, fortæller Michael Bay-Olsen.

Jubilæet markeres den 21. august. Men der er mange andre arrangementer. På søndag er der Furesø Picnicfestival i strandsandet. Den 22. juni er der gåtur til fordel for Børns Vilkår. Furesø Festival vender også tilbage. Og så er der den traditionsrige Skt. Hans Aften.

- Forhåbentlig får vi lov at have bål på søen i år. Det var noget af en bet, da bålet blev aflyst sidste år på grund af tørken, sukker Michael Bay-Olsen. For traditionerne fylder meget ved Furesøbad.

Alt er ved det gamle
Generationer har fulgt generationer ved Furesøbad. Bedsteforældre kommer med deres børnebørn og kan fortælle, at sådan var det også, da de var børn. Ganske vist er Furesøbads bygninger blevet renoveret, men ånden er den samme.

- Det er stadigvæk, som da jeg selv var ung. Vi skal ikke lave om på noget. Vi skal passe godt på stedet, og naturen, som vi allesammen er så glade for, forklarer Michael Bay-Olsen.

Badebroerne er det naturlige centrum for aktiviteterne. Her tager morgenbaderne deres dukkert. Her kommer institutioner og lader børnene bade i trygge omgivelser. Her kommer børnefamilier. Her kommer de unge mennesker og laver vilde udspring. Her er der liv og glade dage.

- Det bliver mere og mere populært og der kommer flere og flere mennesker. De fleste dage er der fyldt på parkeringspladsen fra klokken 9 om morgenen til om aftenen. Klublivet er også med til at forme stedet. Der er altid aktivitet og noget at se på, fortæller Michael Bay-Olsen.

Sæsonen starter altid, når badebroerne kommer i vandet i slutningen af maj måned. Fra den 1. juni til den 31. august er der livreddere på tjeneste fra klokken 10 til 18.

mikkel

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede