19. oktober 2020
Materialeforvalter Ole Kongsbak markerer længden af den kommende permanente bådebro ved Furesøbad. Foto: Mikkel Kjølby
Materialeforvalter Ole Kongsbak markerer længden af den kommende permanente bådebro ved Furesøbad. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Furesøbad får nu en permanent bådebro til roerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Furesøbad får nu en permanent bådebro til roerne
Furesø - 13. oktober 2020 kl. 05:33
Af Mikkel Kjølby

Der var engang, hvor roning var en sæsonsport. Men sådan er det ikke længere. Det er blevet varmere, tøjet er blevet bedre, og dermed er der opstået et større ønske blandt Roklubbens Furesøs medlemmer om at dyrke deres sport hele året.

Nu har klubben fået dispensation til at etablering af en permanent bådebro.

- Hidtil har der været sådan, at vi har sat bådebroen i vandet i april måned og taget den på land igen i oktober måned. Hvis vi ville sætte både i vandet om vinteren, foregik det fra badebroen ved stranden. Med den kommende permanente bådebro vil der være en del mindre slæberi og sikkerheden bliver bedre, fortæller Ole Kongsbak, materialeforvalter i Roklubben Furesø.

Den nuværende bådebro går mere end 30 meter ud i vandet, men den permanente bådebro skal blot være 15 meter lang og 2,5 meter bred. Det bliver en solidt forankeret flydebro, der forankres med betonklodser. Også rampen ned til vandet er forbedret med elefantriste som skridsikring.

- Der har været et stigende ønske blandt klubbens medlemmer om at kunne dyrke roning hele året. Det kan vi nu bedre facilitere med den kommende bådebro, som bliver fastgjort i søbunden, så den ikke er så udsat for is og blæst, forklarer Ole Kongsbak.

Hele projektet koster 250.000 kroner, men klubben har sikret sig solid økonomisk støtte fra Velux-fonden, Nordea-fonden, Furesø Kommune og DIF og DGIs foreningspulje.

- Rampen ud til broen laves denne vinter, hvor den midlertidig bådebro bliver liggende. Vi forventer, at den permanente bådebro står klar til næste vintersæson, siger Ole Kongsbak.

Den nye bådebro vil naturligvis være en åben facilitet, som også står til rådighed for andre brugere af Furesøbads søsportsanlæg.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?