27. september 2021
Der er fokus på naturen og grøn omstilling i Furesøs nye kommuneplan. Her udsigt over Søndersø. Foto: Mia Lundholm
Der er fokus på naturen og grøn omstilling i Furesøs nye kommuneplan. Her udsigt over Søndersø. Foto: Mia Lundholm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Furesø vil have fortættede bymidter i ny kommuneplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Furesø vil have fortættede bymidter i ny kommuneplan

Planen er nu i høring

Furesø - 15. september 2021 kl. 07:51

Kommuneplanen sætter retningen for kommunens udvikling over de kommende 12 år. Hvert fjerde år skal den revideres, og det betyder, at kommuneplanen fra 2017 har været sat under lup.

Resultatet er et forslag til Kommuneplan 2021, der tager afsæt i byrådets 2030-mål, men som i øvrigt bygger videre på retninger og principper fra Kommuneplan 2017.

Forslaget lægger blandt andet op til at fremtidig byudvikling primært skal ske gennem fortætning, særligt i bymidterne og de stationsnære kerneområder i stedet for at udlægge nye byudviklingsområder i eksisterende landzoner.

Hensyn til naturen

"Fra byrådets side har vi en række mål for kommunens udvikling. Vi vil gerne have endnu mere natur og bidrage til klimamålsætningerne og den grønne omstilling. Samtidig får vi brug for flere senioregnede boliger og flere ungdomsboliger. Der er mange hensyn at tage," lyder kommentaren til planen fra borgmester Ole Bondo Christensen i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

Planens form er også blevet moderniseret. Selv om man stadig vil kunne downloade et skriftligt eksemplar, er kommuneplanen nu fuldt digital.

Man kan nu benytte hjemmesiden med den digitale kommuneplan til at indsende bemærkninger til forslaget, eller som tidligere sende sine bemærkninger til bme@furesoe.dk.

Det vil være muligt at få introduktion til det nye digitale format - enten 22. september kl. 17-18 i Farum Kulturhus eller 6. oktober, kl 19-20 i Multisalen på Furesø Rådhus.

Den digitale kommuneplan findes på www.furesoe.dk/høringer. jesl

Stemmer du til kommunalvalget i år?