21. september 2019
Svanepunktet skal have en fastansat læge.
Svanepunktet skal have en fastansat læge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Furesø vil have fast læge i Svanepunktet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Furesø vil have fast læge i Svanepunktet
Furesø - 24. marts 2019 kl. 18:10
Af REdaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En fastansat læge skal skabe større tryghed for de borgere, der efter et hospitalsbesøg ikke er friske nok til at komme hjem, men i stedet bliver overflyttet til kommunal pleje og støtte.

Med adresse i Svanepunktet i Farum Midtpunkt vil Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter nu ansætte en læge for at skabe bedre overgang for patienter, der udskrives fra hospitalet.

Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter, med adresse i Svanepunktet, Farum Midtpunkt søger nu en fast læge, der kan være tæt på de borgere, der efter et hospitalsbesøg ikke er friske nok til at vende tilbage til deres eget hjem.

Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter tager sig hver dag af borgere, der flytter ind i kortere eller længere perioder omgivet af sundhedsfagligt personale, og her skal en fast læge nu hjælpe til at skabe en bedre overgang mellem hospitalet og rehabiliteringen. Det fortæller Rehabiliteringscentrets leder, Tina Jeanette Strand Petersen.

- Borgere på Rehabiliteringscentret har komplekse sygdomstilstande og fejler ofte flere forskellige ting på samme tid. Over de sidste to år har vi gennem vores samarbejde med de praktiserende læger i Furesø erfaret, at vi giver borgeren en større tryghed og et bedre forløb, når vi kan trække på en fast læge som supplement til vores øvrige sundhedsfaglige personale. Det får vi mulighed for nu, siger hun.

Ifølge Tina Jeanette Strand Petersen skaber det bedre sammenhæng i borgerens forløb, når lægen gennem sin faglighed kan kvalificere den sundhedsfaglige vurdering, som hospitalslægerne er kommet med. Samtidig kan lægen være bindeled til borgerens praktiserende læge, og så vil en læge på Rehabiliteringscentret bidrage til den faglige udvikling hos det øvrige personale.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med de praktiserende læger i Furesø. I 2017 blev en af de praktiserende læger derfor fast tilknyttet Rehabiliteringscentret tre timer om ugen, og det stod ret hurtigt klart for centret, at en læge kan være med til at skabe bedre overgange mellem hospitalets læger og fagpersonale og centret, fordi de har den samme faglige indsigt i borgerens situation, siger Tina Jeanette Strand Petersen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede