14. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Furesø appellerer til regionsrådets sunde fornuft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Furesø appellerer til regionsrådets sunde fornuft
Furesø - 24. august 2019 kl. 10:25
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 27. august skal medlemmerne af Region Hovedstadens Miljø- og Klimaudvalg tage stilling til administrationens udkast til råstofplan. Svaret ventes med spænding i Bregnerød, som i første omgang blev præsenteret for et stort interesseområde på den ene side af landsbyen og et lille område på den anden side.

Dagsordensteksten afslører, at det lille område ikke længere er i spil. Det skyldes nye oplysninger.

- På baggrund af ny viden om ressourcen sammenholdt med regionens praksis i tilladelser vedr. afstandskrav, hældninger på graveskrænter m.v., er det administrationens indstilling, at delområdet syd for Høveltevej/Gammel Høveltevej ikke udlægges som interesseområde, står der i dagsordensteksten.

Tilbage er så det store område. Hvilket Lars Hovgaard er totalt uforstående over.

- Det er mig fuldstændig uforståeligt, at man kan sidde så mange høringssvar overhørig, lyder det fra Lars Hovgaard, som undrer sig over manglende informationer i dagsordensteksten.

- Der nævnes intet om Natura 2000, fredninger, §3 naturbeskyttede områder, habitat IV direktiv ej heller intet om kulturhistoriske interesser og heller ikke vandforsyningen gennem Krogvadrenden, siger Lars Hovgaard, som kan se frem til foretræde for udvalget inden beslutningen skal tages.

- Råstofloven nævner explicit i §3, at der skal lægges vægt på disse forhold ved udpegning af interessefelter, mener Lars Hovgaard.

Men en ting er administrationens indstilling. Noget helt andet er, hvad politikere af kød og blod beslutter. I Furesø Kommunes supplerede høringssvar appelleres netop til politikerne.

- Der er ikke for Regionsrådet en pligt til at udpege området som råstofinteresseområde. Det bør altid være en afvejning af interesser, der bør føre frem til at et råstofområde udlægges. Furesø Kommune finder at beskyttelsesinteressen klart vejer tungest, og mener derfor, at Regionsrådet bør bruge sin frie ret til ikke at udpege det til råstofinteresseområde, skriver Furesø Kommune.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?