17. januar 2021
HMBs tidligere formand Ib Knudsen gjorde sidste år opmærksom på 1. salens muligheder. Arkivfoto;: Mikkel Kjølby
HMBs tidligere formand Ib Knudsen gjorde sidste år opmærksom på 1. salens muligheder. Arkivfoto;: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Furesø Musikskole rykker ind i Annexgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Furesø Musikskole rykker ind i Annexgården
Furesø - 09. januar 2021 kl. 06:36
Af Mikkel Kjølby

Interessen for musikundervisning er generelt stor i hele Furesø Kommune og ikke mindst i Hareskovby.

Netop i Hareskovby er ventelisterne lidt længere, fordi Hareskov Skole er fyldt godt op, og netop i denne tid er i gang med en ombygning. Men nu er der bedre tider på vej for de musikelskende børn i Hareskovby.

Hareskovby Medborgerforening (HMB) og Furesø Musikskole har fundet sammen og har indgået en aftale om, at musikskolen rykker ind på 1. sal i medborgerhuset Annexgården.

- Vi ser gerne endnu større aktivitet i huset, og da Furesø Musikskole finder sted om eftermiddagen og dermed ikke generer de øvrige brugere, er det en god aftale for alle parter, siger Erik Rasmussen, bestyrelsesmedlem i HMB.

Coronaen har sat foreningens økonomi under pres, idet udlejning til private fester er en stor del af det økonomiske grundlag for driften af huset.

- Vi har stort set ikke haft en udlejning siden i sommers, så vi har ledt efter andre indtægter, siger Erik Rasmussen

For Furesø Musikskole går et stort ønske i opfyldelse.

- Vi har ventelister i Hareskovby - ikke mindst for de mindste elever og for guitar- og klaverundervisning, men samtidig er Hareskov Skole presset på lokaler. HMB har budt ind med Annexgården. Det løser nogle problemer for os med en central placering i Hareskovby, siger Jes Gram, leder af Furesø Musikskole.

Onsdag eftermiddag var Jes Gram på besigtigelse i Annexgården sammen med foreningens formand Søren Berg.

- Vi er på vej til at flytte ind på 1. salen, hvor vi kan bruge lokalerne til solotimer og små samspilslektioner, forklarer Jes Gram.

1. salen var for mange år siden lejet ud til Sjællands Cykel Union, men har stået tomt i mange år. Nu kommer lokalerne til at genlyde af musik og glade børn.

Furesø Musikskole vil benytte lokalerne på hverdage fra klokken 13 til 18.

- At vi kan bruge lokalerne allerede fra klokken 13 giver mulighed for at få plads til endnu flere af de yngste elever, hvilket har været svært tidligere, da skolens lokaler først stod tomme senere på dagen. Nu kan de gå direkte fra skole til musikskole, siger Jes Gram.

Furesø Musikskole har ca. 1000 elever og 35 lærere. Musikskolen har egne lokaler på Kirke Værløsevej samt i Farum Kulturhus, men er også tilstede på alle kommunens syv folkeskoler.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?