25. januar 2021
Furesø Kommunes er blevet en del af DK2020-projektet. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Furesø Kommunes er blevet en del af DK2020-projektet. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Furesø Kommune vil leve op til Parisaftalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Furesø Kommune vil leve op til Parisaftalen

Furesø Kommune er blevet optaget i klimaprojekt DK2020

Furesø - 02. december 2020 kl. 07:38

Kun to af Furesø Kommunes 62 personbiler kører i dag på benzin. Nu forventer Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen, at medlemsskabet af DK2020-projektet og en pulje på 45 millioner kroner vil styrke kommunens, borgeres og erhvervslivs igangværende klimaomstilling endnu mere.

"Klimaprojektet DK2020 giver kommunerne mulighed for at få faglig bistand til at kvalificere kommende klimaindsatser og processer. Det passer rigtig fint ind i Furesøs igangværende arbejde med klima og grøn omstilling, som netop skal understøtte borgeres, erhvervslivs og kommunens egne klimaindsatser, skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Ved at deltage i DK2020 kan indsatserne implementeres på et mere gedigent grundlag og skabe et solidt fundament for at omsætte målene i '2030-plan for klima og grøn omstilling' til konkrete handlinger, så Furesø Kommune kan leve op til de mål, FN har vedtaget for at reducere klimaforandringerne i Parisaftalen."

Ambitiøse byer

Med optagelsen i DK2020-projektet skal Furesø arbejde med den samme standard for klimaindsatser, som nogle af verdens største og mest ambitiøse byer anvender i det internationale bynetværk C40.

"Jeg er rigtig glad for, at vi allerede nu er i gang med den overordnede politiske proces med at skabe en kommune, der er robust overfor klimaforandringer og sætter retning for vores klimaindsats. Men dette har virkelig spændende perspektiver," siger borgmester Ole Bondo Christensen (S) og fortsætter:

"Skaber løsninger"

"Vi bruger vores viden, erfaring og ressourcer til at skabe løsninger på nutidens klimaudfordringer og forme fremtidens Furesø i en endnu mere grøn retning. Så de mennesker, der skal bo i Furesø om 10, 30 eller 100 år vil opleve en kommune, der er robust overfor de klimaforandringer, vi ser ind i. Og de vil være en del af en kommune på forkant med den grønne omstilling til vedvarende energi, attraktiv grøn transport og klimavenlige tiltag, der gør det nemt at vælge de grønne løsninger i hverdagen." Jk

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?