22. januar 2019
Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Furesø Kommune anklages for magtmisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Furesø Kommune anklages for magtmisbrug
Furesø - 11. august 2018 kl. 05:52
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagen om de lukkede porte på Farumgård kører sin gang ved det danske retsvæsen, men nu løftes den yderligere et nøk. I en email dateret den 2. juli skriver Furesø Kommunes kommunaldirektør Christine Brochdorf blandt andet til byrådsmedlemmerne.

- På den baggrund er forvaltningen af den opfattelse, at det vil give rigtig god mening at starte en fredningssag.

Det får ejeren af Farumgård, Kresten Andersen Bergsøe, helt op i det røde felt, at kommunen på den måde indikerer, at retssystemets afgørelser ikke vil blive respekteret.

- Det er magtmisbrug, lyder det fra Kresten Andersen Bergsøe, som føler sig retsløs.

- Kommunens initiering af en ny fredning er magtfuldkommen, et utilsløret forsøg på at omgå domstolenes afgørelse og krænker den private ejendomsret i uhørt omfang, siger Kresten Andersen Bergsøe.

Fra Furesø Kommune lyder det nu, at man er blevet klogere henover sommeren.

- Vi har været i tæt dialog med Danmarks Naturfredningsforening og Naturpark Mølleåen om spørgsmålet om en eventuel ny fredningssag og er nået frem til, at det vil være naturligt at afvente at rejse en eventuel ny fredningssag, siger Direktør for By- & Kultur, Claus Torp til Frederiksborg Amts Avis.

Farumgård er omfattet af en fredning fra 1949. Den sikrer offentligheden adgang via et stianlæg, som fører lige igennem hovedbygningen. Kresten Andersen Bergsøe lukkede portene i sommeren 2017, hvilket fik Furesø Kommune til at politianmeldelse ham for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven. Retten i Lyngby frikendte ham for denne anklage, men Statsadvokaten har anket sagen til Landsretten.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk