21. september 2019
Åvejskrydset er den mest brugte udfaldsvej fra Hareskovby til Ringvej 4. Foto: Allan Nørregaard
Åvejskrydset er den mest brugte udfaldsvej fra Hareskovby til Ringvej 4. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frygter motorvej af bagvejen på Ringvej 4

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frygter motorvej af bagvejen på Ringvej 4
Opdateret 18. marts 2019 kl. 09:11
Furesø - 18. marts 2019 kl. 09:07
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Intet mindre end 900 mio. kr. har V-LA-K-regeringen og Dansk Folkeparti sat af til en udvidelse af kapaciteten ved Ring 4N. Tanken er, at forlænge motorvejen helt frem til Chokoladekrydset ved Ballerup Byvej eller endda helt frem til Sortemosevej. Herfra er det planen at Ringvej 4 skal udvides til en 4-sporet byvej.

Udvalgsformand i Furesø Kommune, Lene Munch-Petersen (S) aner ugler i mosen. Hun frygter, at hele strækningen mellem Ballerup C og Hillerødmotorvejen skal udlægges til motorvej.

- Vi frygter, at det i virkeligheden handler om at gøre strækningen fra Sortemosevej til Hillerødmotorvejen til en 4-sporet motorvej. Vi har forsøgt at få svar fra Vejdirektoratet, men de vil hverken be- eller afkræfte, siger Lene Munch-Petersen.

- Der er ugler i mosen. Vi er bekymrede. Det er en meget høj anlægssum for et vejanlæg, der allerede eksisterer, fortæller Lene Munch-Petersen.

Ring 4 har tidligere været en 4-sporet byvej, men for at imødekomme farlig trafik og støj blev der etableret et rødt felt i midten af vejen, som dermed reelt blev 3-sporet.

- I dag er der ikke så mange biler på Ring 4. Der er på ingen måde kaos. En 4-sporet vej vil give flere biler og dermed også mere støj til området, siger Lene Munch-Petersen.

Netop støjgenerne bekymrer Hareskovby Medborgerforening (HMB).

- HMB er bekymret for støj og trafiksikkerhed ved den foreslåede udvidelse af Ring 4 gennem Hareskovby til en 4-sporet byvej. HMB lægger derfor vægt på, at der etableres effektiv støjsikring, trafiksikker krydsning i Åvej-krydset, som er en skolevej og en 70 km/t hastighedsbegrænsning, siger Anders Riiber-Høj, næstformand for HMB.

Byrådsmedlem og folketingskandidat Egil Hulgaard (K) forventer a det bliver en 4-sporet byvej på Ring 4. Han henviser til Vejdirektoratets rapport fra 2012, hvor der også peges på motorvej til Sortemosevej til nogenlunde samme pris som denne gang,

- Jeg er naturligvis bekymret for om Hareskovby skæres midt over af en motorvej. Det kan f.eks. betyde, at forældre ikke kan køre, deres børn i skole. Vi vil politisk kæmpe hårdt imod sådanne planer. Det mest sandsynlige er, at udbygningen bygger på det foreslåede projekt fra 2012, hvor vejen udbygges til en 4-sporet vej. Vi må her sikre trafikale og støjmæssigt acceptable løsninger - f.eks. at hastigheden holdes på 70 km/t eller sættes ned til 60 km/t., siger Egil Hulgaard.

Folketingsmedlem Øjvind Vilsholm (Ø) undrer sig over regeringens prioriteringer.

- Det er helt skævt ,at vi skal have mere biltrafik på Ring 4. Det går igennem tætbebyggede områder. Vi skal ikke have mere støj ind omkring Hareskovby, siger Øjvind Vilsholm og fortsætter:

- Det er et sted, hvor vi hellere skulle tale offentlig transport. Mere biltrafik på det stykke er der ikke nogen grund til, før vi kender effekten af de nuværende projekter, her tænker jeg først og fremmeste på letbanen.

Forundersøgelsen forventes færdig i 2023, men VVM-undersøgelsen forventes afsluttet i 2025.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede