29. september 2021
Kirsten Hansson har hjulpet med lektierne i syv år og er tovholder for de frivillige på Farum Bibliotek. Pressefoto
Kirsten Hansson har hjulpet med lektierne i syv år og er tovholder for de frivillige på Farum Bibliotek. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige hjælper børn med lektierne på Farum Bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige hjælper børn med lektierne på Farum Bibliotek

To gange om ugen er der åbent i Furesø lektie- og sprogcafé

Furesø - 14. september 2021 kl. 14:06

Hver mandag og onsdag kl. 15-17 sidder en flok frivillige ildsjæle på Farum Bibliotek for at hjælpe skolebørn med deres lektier og voksne med det danske sprog.

Det har de faktisk gjort i næsten 14 år, kun afbrudt en ufrivillige pause på grund af coronanedlukningen.

Igennem årene har de hjulpet rigtig mange børn med deres lektier og derved medvirket til at give børnene et godt skoleliv.

De frivillige lektiehjælpere har forskellige erhvervsmæssige baggrunde, men de har det til fælles, at de alle er optaget af at hjælpe børn, yde en indsats og forhåbentlig gøre en forskel for det enkelte barn, skriver Farum Bibliotek i en pressemeddelelse.

Kirsten Hansson, som er koordinator for lektiecaféen, har været frivillig lektiehjælper i syv år. Hun fortæller, at de er i stand til at hjælpe børnene med deres lektier i alle fag.

"Det er ikke alle forældre, der kan hjælpe deres børn med alle deres lektier, og der er lektiehjælpen et rigtig godt supplement til forældrene," forklarer hun i pressemeddelelsen..

Hun fortæller desuden, at målgruppen hovedsagelig er elever i 2.-7.klasse, og at man bare kan møde op på Farum Bibliotek med sine lektier inden for de nævnte tidspunkter.

Årsagen til lektiecafeens mangeårige virke skyldes bl.a. den gode stemning mellem de frivillige, fortæller Kirsten Hansson og fremhæver den hyggelige og trygge stemning mellem hjælperne og børnene.

Hvis man selv overvejer at blive en af de frivillige lektiehjælpere, er man velkommen til at kigge forbi Farum Bibliotek mandag eller onsdag kl.15-17 og se, hvad de laver.

Lektie- og sprogcaféen drives i et samarbejde mellem Furesø Bibliotek & Borgerservice og Frivillignet/DRC Dansk Flygtningehjælp. jesl

Stemmer du til kommunalvalget i år?