3. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredningsnævn: Farumgårdsagen burde have været afgjort civilt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredningsnævn: Farumgårdsagen burde have været afgjort civilt

En civil sag havde været "det rigtigste", står der i kendelse

Furesø - 16. juni 2021 kl. 18:16
Af Jens Berg Thomsen

I sin foreløbige afgørelse har Fredningsnævnet for København været "tvunget" til at tage stilling i Farumgårdsagens helt store hængsel i den strid, der efterhånden snart er fem år gammel: Har offentligheden krav på adgang eller ej?

arrow Læs også: Farumgårds ejer anerkender ikke Fredningsnævnet kendelse

I kendelsen står der, at kommunen som tilsynsmyndighed i forhold til fredningen og gårdejer Kresten Bergsøe er "fundamentalt uenige om den nuværende retstilstand vedrørende offentlig adgang til parken."

"Fredningsnævnet finder, at det rigtigste havde været, om spørgsmålet var blevet afgjort ved en civilretlig sag mellem kommunen som fredningstilsyn og ejeren. Da dette imidlertid ikke er sket, er fredningsnævnet nødsaget til at tage stilling i sagen," står der i udkastet til afgørelse.

Nævnet henviser dermed til, at Kresten Bergsøe i 2018 blev frifundet i en straffesag om hvorvidt, det var ulovligt at lukke portene til Farumgård tilbage i oktober 2016. Straffesagen ankede anklagemyndigheden til Østre Landsret. Senere ophævede anklagemyndigheden anken, fordi landsretten vurderede, at Farumgårdsagen "hviler på et uafklaret og kompliceret civilretligt grundlag," som ikke egnede sig til en straffesag og bedre kunne afgøres civilretsligt. Dengang var vurderingen, at Kresten Bergsøe også ville blive frifundet i landsretten, og derfor blev sagen droppet af anklagemyndigheden, inden landsretten kom frem til en dom.

arrow Farumgårds ejer: Skuffende kendelse
16. juni 2021 kl. 14:41 Opdateret: kl. 14:05
arrow Bondo: Vi vil gerne ind i et godt samarbejde
16. juni 2021 kl. 14:20 Opdateret: kl. 14:07
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?