23. november 2017
Der blev lyttet intenst i 6. x, da kreditrådgiver Søren Petersen fra Alm. Brand fortalte om privatøkonomi. Foto: Allan Nørregaard
Der blev lyttet intenst i 6. x, da kreditrådgiver Søren Petersen fra Alm. Brand fortalte om privatøkonomi. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frederiks budget og Milles sprogrejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederiks budget og Milles sprogrejse
Furesø - 21. marts 2017 kl. 06:12
Af Jimmy Rømer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Eleverne i 6. x på Syvstjerneskolen fik en noget anderledes matematiktime for nylig, da kreditrådgiver Søren Petersen fra Alm. Brand stillede sig i klasselokalet og fortalte om budgetter, opsparing, lån og digital sikkerhed. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kreditrådgiveren kom glimrende rundt om en række emner, som elever i 12-13 års alderen måske ikke kender overvældende meget til.

Men gennemgangen blev illustreret med fine eksempler, som eleverne kunne relatere til. Det gjaldt blandt andet et bud på »Frederiks budget« og et eksempel på, hvordan »Mille« kunne spare om til en sprogrejse.

Den specielle matematiktime var en del af det landsdækkende event »Pengeuge«, som Danmarks Matematiklærerforening og Finansrådet står bag for fjerde år i træk.

Det var 6. x's matematiklærer Lise Fabricius, der havde tilmeldt sin klasse til eventen.

- Det er første gang, jeg er med, og jeg synes, dagen har givet eleverne en forståelig gennemgang af flere økonomiske problemstillinger, men også en forståelse for, at vi kan bruge matematikken i den virkelige verden. Som udgangspunkt er jeg med på, at klassen skal deltage igen næste år, så vi kan bygge videre på den viden, de har fået i dag, sagde Lise Fabricius.

6. x var bestemt ikke tilbageholdende med spørgsmål og reaktioner på Søren Petersens oplæg. Især vakte emner som budgetter, opsparing, besparelser, lån og renter samt unge og digital sikkerhed interesse.

Flere havde set TV3's udsendelser om »Luksusfælden«, og det har åbenbart gjort indtryk, for der var fokus på forbrugslån i butikker kontra banker, og hvor det er fordelagtig i forhold til de årlige omkostninger i procent (ÅOP) at låne.

Det digitale sikkerhed var også interessant med opdateringer, antivirus-programmer og wifi- netværk samt passwords og sociale medier.

- Det er altafgørende, at man opfører sig med sund fornuft, pointerede Søren Petersen. Og han tilføjer:

- Alt for mange unge mennesker ender i RKI som dårlige betalere, fordi de ikke har en grundlæggende viden om privatøkonomi.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk