17. september 2021
Marianne Bolvig var gennem "hele møllen" i Farum Kommune under Farumsagen, og senere knoklede hun med tvangsfusionen mellem Farum og Værløse. Erfaringerne har gjort hende stærk.
Marianne Bolvig var gennem "hele møllen" i Farum Kommune under Farumsagen, og senere knoklede hun med tvangsfusionen mellem Farum og Værløse. Erfaringerne har gjort hende stærk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra topchef til iværksætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra topchef til iværksætter
Opdateret 07. december 2011 kl. 06:34
Furesø - 06. december 2011 kl. 06:00
Af Jimmy Rømer
Furesø: Da Farumsagen eksploderede i februar 2002, sad Marianne Bolvig så at sige i orkanens øje. Hun var dengang kulturchef, men blev projektchef og fik ansvaret for arbejdet med organisationsudvikling og kommunikation under genopbygningen af Farum Kommune. Fra den ene dag til den anden måtte Farum Kommunes administration sadle totalt om. Blandt andet fordi folk fra forskellige myndigheder ustandselig var "på besøg".

- Vi var i krise. Alt var negativ omtale, og vi måtte kæmpe for ethvert lille glimt af lyspunkter, fortæller Marianne Bolvig til Frederiksborg Amts Avis..

Der var oprydning, effektivisering og økonomi på alle dagsordener, men også en enorm energi.

- Der opstår jo et særligt sammenhold og en kampånd i en organisation, når man har hele verden i mod sig. Byrådet og forvaltningen rykkede tættere sammen og fik pludselig meget tydelige fælles mål. Og dermed mange resultater, siger hun.

Da stormen var ved at stilne af i Farum, dukkede nye udfordringer op i horisonten: fusionen med nabokommunen Værløse. Marianne Bolvig blev i 2006 ansat som kommunikationschef i den nye Furesø Kommune og fik dermed en central rolle i fusionsarbejdet af Værløse og Farum - en fusion, der gav anledning til sammenstød mellem to meget forskellige kulturer: Værløses stille, rolige og anonyme facon, og Farums store armbevægelser og mod.

Der skulle findes en ny fælles identitet.

Det blev til fire år som kommunikationschef i Furesø Kommune.

- Men drømmen om at få foden under eget bord har ulmet længe. Så efter mange år i den kommunale verden, fik jeg sidste år muligheden for at udleve min iværksætterdrøm. Jeg kombinerer nu alle mine erfaringer og kompetencer i min lille virksomhed, der arbejder med kommunikation, forklarer Marianne Bolvig.

De største kunder er kommunerne, som mærker et forandringspres som aldrig før: Små skoler lukker, institutioner samles i store enheder, opgaver forsvinder eller skal løses på andre måder, borgerne skal betjene sig selv, robotter skal lette arbejdsbyrden.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.
Synes du, at kommunen er der for dig?