19. april 2019
Caspar Rønhof Karstensen fra Edamus er fyr og flamme på idéen om at der skal street food ind på Bymidten
Caspar Rønhof Karstensen fra Edamus er fyr og flamme på idéen om at der skal street food ind på Bymidten
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forslag: Streetfood på Bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag: Streetfood på Bymidten
Furesø - 24. september 2018 kl. 16:19
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udviklingen af Værløse Bymidte er i fuld gang. Der skal etableres en bypark på en del af den røde plads, og det forventes at flere af de tomme butikslokaler snart får nye lejere.

Men for det Radikale Venstres Helle Katrine Møller mangler der et element i planerne.

- Der er et behov for at Bymidten opdateres med nye elementer. For eksempel kunne man forestille sig et kollektivt madmarked, hvor de lokale fødevareproducenter tilbyder deres produkter og forkæler kunderne på Bymidten, siger Helle Katrine Møller.

Der er langt fra tale om et nyt forslag. Det var med i udviklingsgruppens store idekatalog, men det er ikke kommet længere. Det er synd og skam, hvis du spørger Helle Katrine Møller.

- Det kunne være en god måde at signalere fokus på sund mad og mere inspirerende mad. Et øget udbud vil skaffe mere kundetrafik og dermed mere handel til Bymidten, forklarer lokalpolitikeren, som efter flere perioder i byrådet er 1. suppleant.

Helle Katrine Møller peger helt konkret på pølsepavillonen midt på den røde plads, som et sted, der kunne tilbydes til skiftende madproducenter.

- Hvis man tilbød pølsepavillonen til pop-up-butikker, som kunne få en ugedag hver, ville det løfte Bymidten, fastslår Helle Katrine Møller.

Streetfood fik sit store gennembrud i Danmark med etableringen af et sådant marked på Papirøen i København. Det marked er flyttet til Refshaleøen, men trenden breder sig ud i landet. Her i Furesø startede tre lokale iværksættere i vinters virksomheden Edamus, som tilbyder økologisk aftensmad.

Virksomhedens daglige leder Caspar Rønhof Karstensen er særdeles varm på idéen om at rykke ind på Bymidten.

- Det lyder spændende. Det vil bestemt have stor interesse for os, siger Caspar Rønhof Karstensen og fortsætter:

- Vi vil enormt gerne bidrage til at få mere liv og et bredere udvalg af kvalitetsprodukter til Bymidten. Vi er klart tilhængere af et bredt udbud og god og sund konkurrence, altsammen til gavn for ikke mindst borgerne, men også alle forretningsdrivende på bymidten. Og bymidten er, med sin geografiske placering, det oplagte sted at nå så mange folk som overhoved muligt i byen. Så vi er meget interesserede, siger Caspar Rønhof Karstensen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede