16. oktober 2019
200 landinger og 200 starter med veteranfly årligt.  Det er hvad Værløse Flyvehistorisk Hangar drømmer om. Formand Søren Pedersen undrer sig over modstanden mod planerne. Foto. Henrik Kastoft.
200 landinger og 200 starter med veteranfly årligt. Det er hvad Værløse Flyvehistorisk Hangar drømmer om. Formand Søren Pedersen undrer sig over modstanden mod planerne. Foto. Henrik Kastoft.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand rystet: Buhet ud ved dialogmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand rystet: Buhet ud ved dialogmøde
Furesø - 03. juli 2019 kl. 07:45
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skulle have været et stille og roligt dialogmøde, men en lille gruppe af de godt 120 fremmødte ville det anderledes.

- Jeg blev buhet ud og afbrudt konstant. Det var ganske useriøst, siger Søren Pedersen, formand for Værløse Flyvehistorisk Hangar.

I et forsøg på at bevare forbindelsen til Flyvestation Værløses historie har foreningen Værløse Flyvehistoriske Hangar etableret et levende værksted i Hangar 2.

I den forbindelse er der
etableret en 500 meter lang og 20 meter bred landingsbane i græsset ved hangaren.

Herfra er det tanken, at foreningen må udføre 400 operationer (200 landinger og 200 starter) med veteranfly. Det kræver en landzonetilladelse. I forbindelse med høring kom der godt og vel 100 høringssvar. Ganske mange handlede om støjgener i forbindelse med operationerne.

Derfor indkaldte Værløse Flyvehistoriske Hangar og Furesø Kommune til et dialogmøde ved Hangar 2 i mandags.

- Vi ville gerne i dialog med folk på et mere oplyst grundlag, derfor havde vi arrangeret en demonstration af støjniveauet ved operationerne, men de fleste af modstanderne var gået, inden vi kom i gang med det, fortæller Søren Pedersen.

Veteranflyenes støjniveau er dokumenteret af en ekspert.

- Støjgenerne svarer til to minutter, hvor du kan høre en traktor eller motorcykel køre forbi, men det er kun lige nede omkring landingsbanen, at det støjer, forklarer Søren Pedersen.

Grænsen på 45 dB er i udkanten af landingsbanen.

Efter dialogmødet har Furesø Kommune forlænget høringsfristen. Når den udløber skal miljøafdelingen beslutte om landzonetilladelsen skal tildeles. I modsat fald vil det få store konsekvenser for det levende museum i Hangar 2,

- Et afslag ville betyde, at hele idéen med et levende museum falder til jorden. Så er det ikke interessant for ejerne af flyvemaskinerne at flytte ud til os, hvis de ikke kan flyve fra stedet, forklarer Søren Pedersen.

En del af økonomien bag Hangar 2 er baseret på lejeindtægter fra veteranflyejere.

- Alt sammen tanker, som vi igennem flere år har arbejdet på, og både fået accept fra Naturstyrelsen på og mødt samarbejdsvillige medarbejdere fra Furesø kommune omkring. Alle har syntes, at det lød super spændende, og vores planer var ret beskedne, og vi tænkte, at det kunne alle vel syntes var både en naturlig aktivitet på den nedlagte flyvestation og et relevant kulturhistorisk supplement til fortællingen om en flyvestation som har ligget i området i næsten 80 år. Lang tid før der blev bygget villaer, økohuse og børnehaver, siger Søren Pedersen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede