21. september 2019
Fiskebækbroen.
Fiskebækbroen.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folketingspolitiker trækker minister ind i støjen fra Fiskebækbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketingspolitiker trækker minister ind i støjen fra Fiskebækbroen
Opdateret 23. marts 2019 kl. 13:03
Furesø - 23. marts 2019 kl. 11:04
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er efterhånden et stykke tid siden, at Furesø Kommunes særlige udvalg for trafikstøj afrapporterede. I den forbindelse kom det frem, at Fiskebækbroen udsender langt mere støj, end støjmodellerne viser.

arrow Læs også: Minister anerkender ekstra brostøj

Det får nu folketingsmedlem Øjvind Vilsholm (Ø) til at stille spørgsmål til trafikminister Ole Birk Olesen (LA). Spørgsmålene lyder:

Kan ministeren bekræfte, at støjen fra Fiskebækbroen reelt er højere end vejdirektoratets modeller beregner?

Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at Vejdirektoratets modeller for trafikstøj fremover kommer til at ligne virkeligheden mere?

Det store fokus på støjgenerne skyldes naturligvis V-LA-K-regeringen og Dansk Folkepartis store plan om udvidelse af motorvejsnettet blandt andet med en forlængelse og udvidelse af Hillerød-motorvejen. Dette vil sende yderligere støj indover de i forvejen støjplagede borgere i Furesø Kommune.

Fiskebækbroen er i den forbindelse den helt store støjsender. Furesø Kommune har fået det rådgivende ingeniørfirma Cowi til at kigge broens konstruktion efter i sømmene.

- Cowi har i deres analyse vurderet, at to korte dilatationsfuger og to meget smalle stålfuger på både den østlige og den vestlige side af broen kan give anledning til en forøget støjudbredelse. Hvis bilers passage giver anledning til et »smæld« eller »knald«, kan dette opleves som meget generende, specielt i spidstimerne, hvor mange biler passerer. Dette afspejles ikke i officielle støjberegninger. Hertil kommer, at broens ståldel give anledning til en »rumlen«, der opleves anderledes end den øvrige støj fra motorvejen. Dette forhold afspejles heller ikke i de officielle støjberegninger, oplyser Furesø Kommune til Frederiksborg Amts Avis.

Videre lyder det:
- Cowi kan med sin kortlægning således bekræfte, at der er støjforhold på broen, som ikke indgår i de gældende støjberegningsmodeller , men som kan høres, og som giver anledning til støjgener. Vejdirektoratet har i sin nyeste støjhandlingsplan dog udpeget Fiskebækbroen som et indsatsområde. Fra kommunens side vil vi presse på for at sagen bliver prioriteret, og vi vil inddrage rapporten fra Cowi, og de der anførte supplerende støjgener i drøftelserne med Vejdirektoratet.

Nu har Vejdirektoratet rapporten

Frederiksborg Amts Avis har siden støjudvalgets afrapportering forsøgt at få Vejdirektoratet i tale med henblik på en gennemgang af broens konstruktion. Sygdom blandt personalet har dog forsinket processen.

I torsdags var der hul igennem, idet Vejdirektoratets pressechef bad Frederiksborg Amts Avis om at sende dem Trafikstøjudvalgets rapport med henblik på en gennemgang af rapportens konklusioner. Det er hermed gjort.

Rapporten var tilsyneladende ikke nået frem til Vejdirektoratet gennem de normale kanaler.

mikkel

arrow Analyse bekræfter ekstra støj fra Fiskebækbroen
06. februar 2019 kl. 09:05 Opdateret: kl. 09:05

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede