8. juli 2020
Planen skal skabe grundlaget for en ny kommuneplan.
Planen skal skabe grundlaget for en ny kommuneplan.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første skridt mod ny kommuneplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første skridt mod ny kommuneplan
Furesø - 27. juni 2020 kl. 14:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet har godkendt en ny Plan- og Agenda 21-strategi, som nu sendes i offentlig høring. Strategien sætter rammerne for Furesøs udvikling de næste tolv år og bliver afsættet for Furesøs nye Kommuneplan 2021-2033.

I den nye plan- og agenda21-strategi lægges der blandt andet op til at fremme biodiversiteten og den grønne omstilling i Furesø yderligere.

Med en ny Plan- og Agenda 21-strategi har borgere, erhvervsliv, kommunens forvaltning og byrådets politikere nu et fælles afsæt for kommunens udvikling. Det kan for eksempel være i forhold til fordelingen af by og land, hvor der skal placeres erhvervsområder, og hvordan natur og miljø beskyttes.

- Sammen med høringen om boligpolitikken har vi nu politisk skabt grundlaget for en dialog med borgerne om, hvordan vores kommune skal udvikle sig,« siger formanden for Udvalget for byudvikling og bolig, Egil F. Hulgaard (K) og fortsætter:

- Vi koncentrerer os i indeværende byrådsperiode om at udvikle vores bycentre og det lægger vi også op til i næste periode. Det er vores ambition at skabe en langsigtet og balanceret udvikling af kommunen, hvor vi passer på vores natur, samtidig med at vi udvikler vores bycentre og lokalsamfund.

En del af strategien handler om at skabe mere natur og beskytte landskabsværdier. Agenda 21-strategien handler om at fremme biodiversitet og grøn omstilling.

- Den del, der hedder Agenda 21-strategi, handler om at fremme grøn omstilling og biodiversitet. Det glæder mig meget, at vi i byrådet er enige om at tage afsæt i klima- og miljøhensyn, når vi fastlægger rammerne for udvikling af vores kommune. For dermed tænker vi bæredygtighed ind i et dokument, der ellers ofte handler om kommunens muligheder for at vækste. Og vi sikrer et godt grundlag for endnu mere biodiversitet i Furesø Kommune, siger Lene Munch-Petersen (S), formand for Udvalg for Natur, miljø og grøn omstilling.

Planen sendes i offentlig høring frem til den 6. september 2020.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?