13. april 2021
En gruppe tidligere flymekanikere vil oprette et åbent flyværksted på den nedlagte Flyvestation Værløse. Foto: Thomas Olsen
En gruppe tidligere flymekanikere vil oprette et åbent flyværksted på den nedlagte Flyvestation Værløse. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flyene kommer tilbage til Værløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyene kommer tilbage til Værløse
Furesø - 16. marts 2017 kl. 04:00
Af Janne Mulvad

En F-35 Draken, en håndfuld KZ III og KZ IIV-propelfly, to Lynx-helikoptere, en våben- og motorløs F-16 og en DC-3'er rykker snart ind i den tomme Hangar 2 på Flyvestation Værløse, som ellers har stået tom siden Flyvevåbenet forlod stedet i 2004. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her vil foreningen Værløse Flyhistoriske Hangar skabe et flyværksted, hvor nogle af de flymekanikere, som indtil 2004 var beskæftiget med at vedligeholde Flyvevåbenets fly, vil renovere de historiske fly.

- Vi vil gerne skabe et fællesskab og samtidig bevare noget af historien på Værløse. Og det ser ud til at lykkes nu, siger Søren Pedersen, som er formand for Værløse Flyhistoriske Hangar.

Han håber, at flyværkstedet kan komme i drift til oktober, og fremover være et mødested på flyvestationen, hvor unge og gamle kan mødes om de gamle fly.

Og måske ind imellem tage en flyvetur over området.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?