17. september 2021
Modelfoto: Adobe Stock
Modelfoto: Adobe Stock
Foto: Gehard Seybert Medien&Presse Service/Gerhard Seybert - stock.adobe.co
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere vælger privat­skole til deres børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere vælger privat­skole til deres børn

Stigningen i Furesø er dog langt fra så stor som i mange andre kommuner, viser ny opgørelse

Furesø - 05. august 2021 kl. 17:11
Af Louise Mørch Vilster

I mange kommuner har der længe været en tendens til, at flere forældre vælger en privat-eller friskole til deres børn. Det gælder også i Furesø, hvor andelen af børn i privat-eller friskole nu ligger på 14,1 procent. Det er en stigning på 3,9 procentpoint siden 2007.

Det viser en opgørelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for alle landets kommuner. I nabokommunen Allerød er dog sket et større skifte mod privatskolerne, for her er tallet vokset med 9,2 procentpoint, så 13.8 af forældrene nu har valgt folkeskolen fra. Kommunen ligger dermed nu på linje med Furesø.

Lukkede skoler

På landsplan ligger Furesø på 59. pladsen over andelen af børn i privat-eller friskole. Der er derfor mange kommuner, hvor langt flere børn ikke går i folkeskolen. Opgørelsen viser, at i 40 kommuner går mindst 20 procent af børnene i 1. klasse på privatskole, mens det for 13 år siden kun gjaldt for 10 kommuner. Helt i top ligger Lolland og Bornholm, hvor andelen er steget meget, og her går mere end hver tredje barn nu i privatskole.

Der er især lukket mange folkeskoler i provins-og landområder, og her er antallet af privat-og friskoler vokset med 11 procent.

Den kommune, hvor færrest går i privatskole er til gengæld Dragør Kommune, hvor det kun gælder for 2 procent af børnene, og tallet er kun steget med 0,9 procentpoint siden 2007.

Synes du, at kommunen er der for dig?