14. august 2020
Naboerne protesterede blandt andet over mulige skyggevirkninger fra byggeriet på Spejdergrunden. Kommunens skyggediagrammer viser dog ingen nævneværdige gener. Arkivfoto: Hans-Jørgen Johansen.
Naboerne protesterede blandt andet over mulige skyggevirkninger fra byggeriet på Spejdergrunden. Kommunens skyggediagrammer viser dog ingen nævneværdige gener. Arkivfoto: Hans-Jørgen Johansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere boliger på Spejdergrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere boliger på Spejdergrunden
Furesø - 20. januar 2020 kl. 19:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet har godkendt et lokalplantillæg for Spejdergrunden på Kollekollevej.

I september 2017 vedtog byrådet lokalplan 132, der ville give mulighed for en tre etagers bygning tæt ved Værløse station. Den 18. december 2019 vedtog byrådet et tillæg, der betyder, at der kan etableres boliger på første sal i stedet for erhverv. Det betyder, at der kan komme flere stationsnære boliger i Furesø. Der vil fortsat være erhverv i stueetagen til fx tandlæger, psykologer og rådgivningsvirksomheder. Desuden tillader tillægget, at bygningen kan blive lidt større og placeres tættere på banen samt at alle boliger skal have minimum 7 m² støjafskærmet udendørs opholdsareal i tilknytning til boligen i form af tagterrasser eller altaner. Tillægget til lokalplanen betyder også, at der nu må være offentlige funktioner som fx en familierådgivning og offentlig administration.

- Bygherre kan nu sætte gang i en ny bebyggelse på Kollekollevej. Den er en del af byrådets ønske om at fokusere på udviklingen af bymidterne i vores kommune og vil imødekomme det stigende behov for stationsnære boliger og bidrage til at skabe udvikling i det centrale Værløse, siger Egil Hulgaard (K), formand for Udvalget for byudvikling og bolig.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?