23. oktober 2019
Fem lokale kunstnere udstiller i Skovhuset i uge 29 og 30. Bagerst er det Annie Conier. Forrest fra venstre: Zanne Jahn, Olav Johannisson, Birgit Andersson og Birgit Brandt. Foto: Allan Nørregaard
Fem lokale kunstnere udstiller i Skovhuset i uge 29 og 30. Bagerst er det Annie Conier. Forrest fra venstre: Zanne Jahn, Olav Johannisson, Birgit Andersson og Birgit Brandt. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem lokale kunstnere laver sommerudstilling i Skovhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem lokale kunstnere laver sommerudstilling i Skovhuset
Furesø - 11. juni 2019 kl. 08:18
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stemningen er munter, men bag facaderne lurer nerverne. For de fem lokale kunstnere har sagt ja tak til en udfordring. De skal gendigte/fortolke nogle af deres allerede eksisterende kunstværker. Og det skal ske indenfor de næste seks uger, inden udstillingen Genta´r slår dørene op i Skovhuset den 13. juli og de følgende to uger.

- Jeg har ikke været aktiv kunstner i ti år, så det er en udfordring, siger Zanne Jahn med et nervøst smil.

- Det tænder virkelig. Jeg går rundt og spekulerer på, hvad jeg dog skal finde frem og arbejde videre. Normalt tager jeg et lærred og begynder at male. Sådan bliver det ikke denne gang, siger Annie Conier.

Skovhuset er normalt lukket i sommerferien, men Ingrid Barsballe ville det anderledes.

- Det er næsten synd, at Skovhuset er lukket for publikum i sommerferien. Derfor har vi inviteret fem lokale kunstnere. Det er en flok med et meget forskelligt udtryk. Det blander vi sammen til en spændende udstilling, fortæller Ingrid Barsballe.

Skovhusets personale er på ferie, og kunstnerne skal derfor stå for det hele selv, også plakaten skal de skabe fra bunden. Hver dag i udstillingsperioden vil en af kunstnerne være til stede.

- Det har vi gode erfaringer med. Gæsterne kan få sig en snak med kunstneren eller en omvisning, forklarer Ingrid Barsballe. Der vil være gratis adgang til udstillingen.

Gentagelsens kunst
Olav Johannisson fra Hareskovby glæder sig til temaet Genta´r. Han er allerede i fuld gang.

- For nogle år siden havde jeg besøg af Saad fra Irak. Da han vendte hjem til Irak, blev han skudt og fik syv fragmenter i sin skulder. Han vågnede op i Abu Ghraib-fængslet. Heldigvis var han dansk statsborger og fik hjælp, fortæller Olav Johannisson, som har tilføjet de syv fragmenter til et af hans eksisterende kunstværker, som er lavet på en del af en søjle fra Glyptoteket.

Birgit Andersson ser de fem kunstneres individualitet som et spændingsfelt.

- At vi gør det individuelt, er med til at tilføje dynamik til udstillingen. Vi åbner et sted, som normalt er lukket i sommerferien. Der skal virkelig noget til for at trække gæsterne til, siger Birgit Andersson.

grafik køb billede