24. maj 2019
Frodes Plads er proppet til randen med Farumborgere, når juletræet tændes.
Frodes Plads er proppet til randen med Farumborgere, når juletræet tændes.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farums juletræ samler byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farums juletræ samler byen
Furesø - 08. november 2018 kl. 14:00
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en af de dage, en hel by ser frem til. Fredag den 16. november tændes juletræet på Frodes Plads, og borgerne vil flokkes til fra nær og fjern.

- Sidste år delte vi 600 slikposer ud til børnene, og så er der alle de voksne. Det er virkelig hele byens træ, fortæller Dorte Junker fra virksomheden Relief.

Juletræet har altid stået på Farum Hovedgade, men da hovedgadens forening lukkede ned for ti år siden, var arrangementet i fare. Dorte Junker trådte til sammen med Spar-købmanden, som senere lukkede. I dag er det Dorte virksomhed, som står for arrangementet, der finder sted lige udenfor forretningens vinduer.

- Vi bruger en del tid på det i firmaet, men til gengæld får vi en masse glade mennesker i byen, forklarer Dorte Junker, som glæder sig over, at det er blevet hele byens juletræ.

- For seks-syv år siden fik vi en henvendelse fra Farum Bytorv om at flytte arrangementet derop. Det ville vi ikke. I stedet er det blevet til, at de går i procession fra Farum Bytorv til Frodes Plads. Det er virkelig hele byens juletræ for hovedgaden, bytorvet, industriforeningen og erhvervsforeningen. Alle bakker op om arrangementet, siger Dorte Junker.

Juleudsmykningen koster 30 til 35.000 kroner årligt, som finansieres gennem sponsorater. Også her er det blevet lettere at få erhvervslivet med på legen. Arrangementet er da også vokset markant. Det kan måles på slikposerne. Det er steget fra 150-200 til 600.

Som altid er Falck med til at tænde træet. Julemanden kommer kørende op af Stationsvej i en brandbil. Så byder borgmester Ole Bondo Christensen børnene velkommen, inden der tælles ned til juletræstændingen klokken 17. Herefter danses der om juletræet, drikkes varm kakao og hygges med popcorn, indtil hele byen igen vandrer hjem en time senere.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede