9. juli 2020
Sagen mod Farumgårds ejer Kresten Bergsøe er gået i stå. Statsadvokaten har udbedt sig yderligere tre måneders betænkningstid. Det sker efter retsformanden i Østre Landsret bad anklagemyndigheden om at finde et juridisk grundlag i sagen. Foto: Allan Nørregaard
Sagen mod Farumgårds ejer Kresten Bergsøe er gået i stå. Statsadvokaten har udbedt sig yderligere tre måneders betænkningstid. Det sker efter retsformanden i Østre Landsret bad anklagemyndigheden om at finde et juridisk grundlag i sagen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farumgårdsagen udsættes tre måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farumgårdsagen udsættes tre måneder
Furesø - 02. april 2019 kl. 13:17
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har lange udsigter med at finde en afgørelse eller løsning i den såkaldte Farumgårdsag.

arrow Læs også: Venstre stiller alternativt fredningsforslag for Farumgård

Efter mange års forgæves forhandlinger om et alternativt stisystem uden om selve Farumgård, valgte ejeren Kresten Bergsøe at lukke portene og tilbagekalde offentlighedens ret til at færdes på stianlægget. Det skete i sommeren 2017.

Furesø Kommune valgte at politianmelde Kresten Bergsøe for overtrædelse af natufredningsloven med henvisning til, at ejeren ikke kan tilbagekalde denne ret. Kresten Bergsøe blev pure frikendt for denne anklage ved Retten i Lyngby i maj måned i 2018.

Anklagemyndigheden valgte at anke sagen og fik opbakning fra Furesø Kommune, som i en pressemeddelelse glædede sig over anken.

Efter flere udsættelser mødte parterne frem i Østre Landsret i februar måned. Blot for at få sagen udsat i fire uger af retsformanden, som ikke kunne se grundlaget for at dømme Kresten Bergsøe i en straffesag.

Ved de fire ugers udløb anmodede Statsadokaten om yderligere tre måneder betænkningstid. Det bekræfter Furesø Kommune overfor Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg kan oplyse, at statsadvokaten har anmodet Landsretten om udsættelse af sagen med tre måneder, og at Landsretten har imødekommet dette. Herudover har Furesø Kommune ikke kommentarer til sagen, siger Claus Torp, direktør for By- & Kultur i Furesø Kommune.

arrow Første kig på ny fredning
05. november 2019 kl. 08:51 Opdateret: kl. 09:27
arrow Byrådet splittet i Farumgårdsagen
04. juli 2019 kl. 14:33 Opdateret: kl. 14:33
arrow Furesø har spildt to år på retssag
18. juni 2019 kl. 08:57 Opdateret: kl. 16:53
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?