22. marts 2019
Sune Saabye og Jovanco Dimovski mødtes for 13 år siden som forældre til børn i den samme klasse. I dag er de fire mand, der laver øl sammen i fritiden. Foto: Camilla Bjørkman Aagaard
Sune Saabye og Jovanco Dimovski mødtes for 13 år siden som forældre til børn i den samme klasse. I dag er de fire mand, der laver øl sammen i fritiden. Foto: Camilla Bjørkman Aagaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farum har fået sit eget bryghus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farum har fået sit eget bryghus
Furesø - 11. juli 2018 kl. 02:50
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter at have brygget øl på hobbyplan i otte år har fire venner lavet et iværksætterfirma og sælger nu ud af øllene under navnet »Boneyard Beer«.

- Det er håndbrygget specialøl, vi laver, og det er omfattende arbejde, hvor vi selv laver det hele: Brygger, tapper, kommer det på flaske og sætter kapsler og etiketter på. Men det er også en del af charmen, fortæller Sune Saabye.

- Vi laver mest IPA, New England, Neipa, ale og hvedeøl. Det er dem, vi bedst kan lide, så det er dem, vi brygger, fortæller Jovanco Dimovski.

De to ejer sammen med Martin Larsen Boneyard Beer, der lejer sig ind i Bie's BrygLab i industrikvarteret i Farum. For nylig fik de en fjerdemand, Søren Skov, med som bestyrelsesformand.

De fire mænd, der alle er i fyrrene, lærte hinanden at kende, da deres børn startede i 1. klasse på Solvangsskolen.

- Mændene i klassen fandt hurtigt hinanden, og vi ses stadig, selvom vores børn er blevet store. For otte år siden foreslog jeg Martin, at vi skulle lave vores egen vin, men det, syntes han, var en virkelig dårlig ide, så han overtalte mig til at lave øl i stedet, fortæller Sune Saabye.

De købte et startersæt, hvor man får ingredienserne og en opskrift, og sådan bryggede de guldøl i nogle år.

- Vi bryggede øl i 20 liters gryder i køkkenet, men vores koner kunne ikke lide lugten, så vi skiftedes til at lægge køkken til. På et tidspunkt lavede vi for lidt øl, for efterspørgslen i vores omgangskreds begyndte at stige, fortsætter Sune Saabye.

De lejede sig derfor ind i et kælderlokale under fitnesscentret Puls180, men for et år siden blev det også for trangt, og derfor rykkede vennerne ind hos Flemming Bie, der i forvejen huser Birkerød Bryghus. I marts oprettede de iværksætterfirmaet og fik alle levnedsmiddelgodkendelser og pantmærker på plads.

- Det var en gammel drøm, vi havde haft om at det kunne være superfedt at sælge hjemmelavet håndbrygget øl i en butik. Der var så mange, der på det tidspunkt ville have vores øl, at vi enten skulle stoppe eller gøre noget ved det, siger Sune Saabye.

I dag har de 35 abonnenter, der efter hvert bryg cirka en gang om måneden modtager seks eller 12 flasker øl. Derudover sælges øllen hos Puls180 og i Alverdens Vine. Udgifterne til et bryg på 350 liter øl løber op i 8000 kroner, mens indtægterne er på cirka 12000 kroner. Når revisoren er betalt, er der med vennernes ord ikke mange penge tilbage.

- Vores løn er tre kasser øl, griner de.

- Vi gør det, fordi det er sjovt, og vi godt kan lide at være sammen. Friskbrygget øl smager bare meget bedre, og rigtig friskbrygget er faktisk også svært at få fat i, siger Jovanco Dimovski.

Siden 2010 er det blevet til 80 bryg og mange timer ved karrene, men de har stadig deres arbejde ved siden af.

En brygdag tager 12 timer, og herudover kommer to timers rengøring af kar og fem timer til tapning, og fire-fem timer til at komme det på flaske, sætte kapsler på og etiket.

- Vi kommer til at brygge mere i fremtiden, og vi kan komme op på 800+ liter øl, hvis vi brygger på flere anlæg. Hvis konerne brokker sig over, at vi ikke er hjemme, så minder vi dem om, at vi gerne ville brygge hjemme, men vi blev smidt ud, siger Jovanco Dimovski med et smil.

Læs mere om Boneyard Beer på Boneyardbeer.dk.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede