17. januar 2021
Søren Bronee Bronér er klar til at træde ind i Furesø Byråd. Han kommer med en stor viden om lokalområdet.                  Foto: Mikkel Kjølby
Søren Bronee Bronér er klar til at træde ind i Furesø Byråd. Han kommer med en stor viden om lokalområdet. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farum-dreng kommer i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farum-dreng kommer i byrådet
Furesø - 20. maj 2020 kl. 13:30
Af Mikkel Kjølby

Han er født og opvokset i Farum. Han tjente som soldat på Farum Kaserne. Han flyttede tilbage til byen, da han fik børn. Nu skal Søren Bronee Bronér repræsentere Liberal Alliance i Furesø Byråd, som suppleant for Ole Hollufer, der flytter til København.

At han er fra Farum, er værd at bemærke, for det er en sjældenhed i byrådet. Hasan Yilmaz er også opvokset i Farum. Muhammed Bektas og Preben Sandberg Pettersson er vokset op i Værløse. Resten er tilflyttere.

Søren Bronee Bronér bor i dag på Farum Kaserne med sine tre børn, som går på Solvangskolen, hvor han også selv gik for mange år siden. Han arbejder med drift og udvikling, og så har han været med i Liberal Alliance siden partiets start.

- Jeg har altid interesseret mig for politik. Jeg kan godt lide de liberale tanker og at gøre tingene simple og enkelt. Vi skal tage os af hinanden og kunne regne med systemet, når vi har brug for det. Men det betyder ikke, at systemet skal vokse over hovedet på os. Vi skal have frihed til at træffe vores egne beslutninger, forklarer Søren Bronee Bronér.

For det nye byrådsmedlem handler det om ordet »fokus«.

- Vi skal have en akse, der hedder fokus. Vi skal fokusere på det, vi skal løse, og det vi ikke skal løse. Der er en præmis om, at vi borgerlige vil afvikle den offentlige sektor, men det er en skrøne. Vi vil fokusere, siger Søren Bronee Bronér, som ser sin manglende lokalpolitiske erfaring som en styrke.

- Jeg går ind til opgaven som en nybegynder, og det skal der være plads til. Hvis der ikke er plads til det, så er der noget galt med systemet. Min fordel er, at jeg har en helt anden profil end flere af de andre byrådsmedlemmer.

Fokus på det vigtige
Søren Bronee Bronér er endnu ikke tiltrådt i Furesø Byråd, men er allerede i gang med arbejdet. Han peger på to sager, hvor han har en klar holdning.

- Angående parkeringsforholdene ved Farum Park ville det ikke være klogt at inddrage et fredet område til parkeringspladser. FC Nordsjælland er en privat virksomhed. Hold fokus på det, siger Søren Bronee Bronér, som ser anderledes på den lokale superligaklub.

- FC Nordsjælland hænger ikke sin forretning op på tilskuerindtægter. Virksomhedens forretningsmodel er baseret på udvikling og salg af spillere samt sponsorindtægter. Jeg ville have større respekt, hvis deres ønske var, at få mulighed for at opføre en dome til udvikling af deres spillere, forklarer det kommende byrådsmedlem, som ser en nemmere løsning på parkeringsproblemerne.

- Hvis opgaven var at skaffe parkeringspladser, så kunne det løses ved at lave skrå parkeringspladser på Lillevangsvej, siger han.

Så er der Farum Lilleskoles ønske om at flytte ind i et område i Trevangskvarteret, som er i landzone.

- Jeg synes, det er en god ide, at vi får en skole på den side af Slangerupvej. Er den god, vil den få mange elever. Er den ikke god, så lukker den. At det vil give trafikproblemer, skyldes, at infrastrukturen i kvarteret i forvejen virker underdimensioneret, siger Søren Bronee Bronér.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?