24. oktober 2019
Yes mand. Det lykkedes. Byrådsmedlem Lene Bang (S) får sit valgløfte om flere parkeringspladser ved Farum Station opfyldt.
gallery icon

Se billedserie

Yes mand. Det lykkedes. Byrådsmedlem Lene Bang (S) får sit valgløfte om flere parkeringspladser ved Farum Station opfyldt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farum Station får en ansigstløftning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farum Station får en ansigstløftning
Furesø - 10. juni 2019 kl. 09:00
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokraten Lene Bang er et levende eksempel på, at det nytter at stille op til byrådet med klare målsætninger.

Blandt hendes valgløfter var en opgradering af Farum Station med flere parkeringspladser. Det løfte går nu i opfyldelse.

Et enigt udvalg for natur, miljø og grøn omstilling anbefalede torsdag aften, at igangsætte planer for etablering af flere parkeringspladser samt forskønnelse af Farum Station.

- Jeg bor i området og ser hver eneste dag biler, som holder ovenpå hinanden på villavejene til fare for cyklister og gående. Da jeg stillede op ved kommunalvalget, var det en derfor en målsætning for mig, at der skulle etableres flere parkeringspladser ved Farum Station, fortæller Lene Bang.

Efter valget kom ønsket på udvalgets dagsorden. Det førte til en dialog mellem Furesø Kommune og DSB. Nu er de i fællesskab klar med en plan for området, som har 145 officielle parkeringspladser.

- I år forventer vi, at der tilføres 15 yderligere parkeringspladser og i 2020 kommer der yderligere 20. Allesammen etableres på det eksisterende stationsområde, siger Lene Bang.

Det sker ved at koncentrere busstoppestedere samt fjerne stien langs S-togsperronen. Derudover vil DSB renovere det tilbageværende rumgittertag, ændre på perroner samt forbedre cykelparkeringen i bygningen på østsiden af stationen. Taget over busstoppestederne vil blive fjernet og erstattet med buslæskærme.

Omkostningerne deles mellem Furesø Kommune og DSB.

- Det vi være til gavn for miljøet, trængslen på vejene og trafikstøjen. Og så glæder jeg mig, at hele området forskønnes ved at taget rives ned, siger Lene Bang.

I fremtiden kan der komme endnu flere parkeringspladser. Forvaltningen vil arbejde videre med muligheden for etablering af yderligere 44 parkeringsplads på stationsområdet.

Inden projektet sættes i gang vil der blive indkaldt til orienteringsmøde.

grafik køb billede